Setiap perkara di dalam dunia ini ada kalanya berlaku di luar kemampuan manusia. Walau bagaimanapun kita beringat, segala ketentuan telah pun ditetapkan oleh yang maha esa.

Selepas pelakon, penyanyi dan hos, Alif Satar disahkan positif Covid-19, kebanyakkan rakan artis terutamanya yang terlibat dengan program separuh akhir Muzik Muzik 35 (SFMM) turut menjalankan kewajipan mereka dengan melakukan ujian saringan secepat mungkin.

Malah, kebanyakkan dari mereka turut berkongsi video ujian tersebut melalui laman Instagram.

Disebalik perkongsian tersebut, terdapat beberapa perkara yang dilihat telah menyentuh hati dan jiwa netizen.

Terbaru, Alif difaham telah membuat permohonan maaf pada hampir kesemua akaun rakan-rakan artis yang memuat naik video mereka sedang menjalani ujian saringan Covid-19.

IKLAN

Alif yang juga merupakan salah seorang peserta malam pertama SFMM dilihat berasa sangat bersalah di atas apa yang sedang berlaku ketika ini.

Rakan Artis Buat Ujian Covid-19, Ucapan Maaf Alif Satar Bikin Hati Netizen Tersentuh Rakan Artis Buat Ujian Covid-19, Ucapan Maaf Alif Satar Bikin Hati Netizen Tersentuh Rakan Artis Buat Ujian Covid-19, Ucapan Maaf Alif Satar Bikin Hati Netizen Tersentuh

Rakan Artis Buat Ujian Covid-19, Ucapan Maaf Alif Satar Bikin Hati Netizen Tersentuh Rakan Artis Buat Ujian Covid-19, Ucapan Maaf Alif Satar Bikin Hati Netizen Tersentuh Rakan Artis Buat Ujian Covid-19, Ucapan Maaf Alif Satar Bikin Hati Netizen TersentuhPerkara berkenaan ternyata mendapat perhatian segelintir warga maya yang menyifat Alif tidak sepatutnya menyalah diri sendiri kerana beranggapan perkara seperti ini tidak dapat dikawal.

IKLAN

“Aww Alif! You don’t have to say this. This is not your fault. Sedih pula tengok Alif Satar minta maaf dekat post rakan-rakan artis dia,” tulis seorang individu di Twitter.

IKLAN

Sementara itu, nama Alif juga turut dikatakan telah trending sejak semalam.

Terdahulu, demi memastikan keselamatan semua pihak, pihak Muzik-Muzik memutuskan untuk menangguhkan konsert minggu ke-3 SFMM35 ke suatu tarikh yang baru.

Perkara tersebut diumumkan oleh pihak menganjur menerusi akaun Instagram milik mereka.

Sumber: Instagram & Twitter @Munaamizann

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI