Pelakon Aidit Noh mempunyai alasan tersendiri apabila bertindak memadam foto bersama isterinya, Hanani di Instagram sekaligus menafikan bahawa rumah tangga mereka bermasalah.

Menurut Aidit, 29, dia memilih untuk menyimpan gambar kemesraan bersama isteri dalam arkib di Instagram bagi mengelakkan penyakit ‘Ain atau gangguan disebabkan oleh pandangan mata yang disertai perasaan iri hati dan dengki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aidit Noh (@aiditnohh)

“Perkara ini pernah terjadi pada kami. Rasanya tak perlu saya ulas secara terperinci sebab semua orang sudah sedia maklum mengenai penyakit Ain ini.

“Disebabkan itu, saya ambil keputusan untuk menyimpan semua gambar saya dan isteri dalam arkib di Instagram.

“Mungkin ramai yang tak percaya, tapi zaman sekarang ini ia masih berlaku dan kita perlu lebih berhati-hati ketika berkongsi di media sosial.

IKLAN

“Alhamdulillah saya dan isteri bahagia melayari kehidupan rumah tangga. Kami pun baru dikurniakan anak perempuan pada 22 Oktober lalu,” katanya, lapor Harian Metro.

Aidit dan Hanani berkahwin pada 29 Mei tahun lalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aidit Noh (@aiditnohh)

Dalam pada itu, pelakon drama Terbuka Pintu Syurga itu yang baru mendedahkan mengenai kelahiran puteri sulungnya kepada media menambah, dia dan isteri belum bersedia untuk mendedahkan wajah anaknya yang diberi nama Nur Qadeeja.

IKLAN

“Sebenarnya saya belum kongsikan perkara ini di media sosial. Saya tunggu waktu yang sesuai, barulah saya kongsikan kepada umum.

“Kelahiran Nur Qadeeja banyak mengubah gaya hidup saya seperti sudah jarang keluar malam dan banyak menghabiskan masa bersama keluarga.

“Malah kalau keluar bekerja pun, saya cuba berbincang dengan pihak produksi supaya saya tidak bekerja sehingga lewat malam.

IKLAN

“Jujurnya di awal perkahwinan saya berasa seperti berbulan madu, tapi apabila sudah ada anak saya ibarat memikul satu tanggungjawab yang besar.

Hidup saya juga seperti ada tujuan dan perlu cari duit untuk besarkan anak,” katanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aidit Noh (@aiditnohh)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.