Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) minggu ketiga yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada Ahad menyaksikan salah seorang pesertanya, Yantzen tidak membuat persembahan apabila dilaporkan mengalami masalah kesihatan.

Perkara itu diumumkan hos program berkenaan, Nabil Ahmad dan Jihan Muse yang menyifatkan apa yang berlaku adalah di luar jangkaan.

Sementara itu, Datuk Ramli MS sekali ketua juri berpendapat, situasi yang berlaku terhadap bintang senior itu tidak dapat dielakkan.

Jadi, tidak patut andai dilakukan penyingkiran.

IKLAN

“Dia sakit jadi benda tu tak boleh nak elakkan tetapi dia dalam pertandingan jadi penyingkiran tak patut ada pada harini, kena bawa minggu hadapan,” katanya.

Sementara itu, menerusi tema ‘Cuba Try Test’, Ayu Damit meraih markah tertinggi sebanyak 80.6 peratus diikuti Noraniza Idris (73.4) dan Linda Nanuwil (70.8).

IKLAN

Manakala kumpulan Indigo mendapat markah paling rendah iaitu 50.6 peratus, namun terselamat daripada penyingkiran.

Sementara itu, kesemua peserta diadili dua juri tetapnya, iaitu Datuk Ramli MS dan Datuk Khadijah Ibrahim serta Datuk Syafinaz selaku juri jemputan.

IKLAN

GV7 bersiaran secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104) serta turut boleh diakses menerusi portal Gempak dan aplikasi Astro Go untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Klip sedutan sesi latihan vokal, persediaan dan trivia para peserta dapat ditonton melalui liputan kapsul ‘Kapsul Gegar Vaganza’.

Foto: Instagram Yantzen

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI