Terkejut, itulah perasaan yang hadir selepas mengetahui kisah seorang pelajar tingkatan tiga yang melahirkan seorang bayi perempuan di surau sekolahnya.

Bingung memikirkan bagaimana seorang gadis berusia 15 tahun itu boleh melahirkan anak di dalam kawasan sekolah.

Menurut Sinar Harian, kes yang berlaku di salah sebuah sekolah yang terletak di Jempol, Negeri Sembilan ini telah memeranjatkan pihak pengurusan sekolah apabila pelajar tersebut ditemui terbaring di surau dan terdapat bayi di dadanya.

IKLAN

Deputi Superitendan Azham Shah Azlan yang merupakan Pemangku Ketua Polis Daerah Jempol berkata, awalnya pihak pengurusan sekolah berkenaan telah menghubungi Hospital Jempol untuk memaklumkan tentang pelajarnya sekolahnya yang ditemui pengsan kira-kira jam 10.30 pagi semalam.

IKLAN

“Pelajar itu bagaimanapun selamat namun keadaan agak cemas apabila urinya masih berada di dalam rahimnya.

 

“Dia telah dibawa ke Hospital Jempol namun akan dipindahkan ke Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) Kuala Pilah untuk rawatan lanjut. Ketika ini keadaan pelajar tersebut stabil,” katanya.

Pemangku Ketua Polis Daerah Jempol itu berkata, kes ini disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan dan seorang pelajar lelaki sekolah juga turut ditahan bagi membantu siasatan.

IKLAN

“Kita berharap orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi mengenainya susulan kes masih dalam siasatan polis selain tidak menularkan sebarang maklumat  berkaitan,” katanya.

Siasatan masih lagi dijalankan oleh pihak berkuasa jadi diharapkan tiada pihak yang membuat sebarang andaian tentang kes ini.

Sumber: Sinar Harian

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI