Selebriti terkenal, Noor Neelofa sekali lagi mencuri perhatian ramai apabila bakal berkerjasama dengan Airbnb menerusi penganjuran rumah terbuka pertama mereka bersempena musim perayaan ini.

Hos program Next To Neelofa itu kini menambah Hos Airbnb ke dalam ‘portfolio’ seninya sekaligus mengalu-alukan tetamu ke salah satu penginapan Airbnb kegemarannya yang mesra keluarga di kawasan luar bandar Selangor.

Neelofa akan mengehoskan penginapan ini bersama dua Superhos Airbnb tempatan, Susean dan Izu.

Menariknya, pada sesi berkenaan tetamu berpeluang menghayati keindahan alam semula jadi selain mengamati keramahan hos-hos mereka, termasuk sesi masakan hidangan khas Raya yang diilhamkan daripada salah satu resipi keluarganya.

Terletak kurang dari satu jam dari Kuala Lumpur, Sekebun Bunga menawarkan percutian bertemakan alam semula jadi yang indah untuk tetamu beristirahat dan mengeratkan silaturahim dengan orang tersayang.

Vila ini dilengkapi dengan tiga bilik tidur yang selesa dan satu dapur yang serba lengkap, dikelilingi hutan yang subur dan aliran sungai yang mendamaikan. 

IKLAN

Neelofa Jadi Hos Rumah Terbuka Airbnb Yang Pertama, Bakal Masak Menu Resipi Keluarga

Neelofa berkata, sambutan Aidilfitri pastinya menjadi momen bersama buat semua yang meyambutnya, termasuk dirinya sekeluarga.

“Raya merupakan masa yang paling penting dan bermakna buat saya dan keluarga. Sempena Hari Raya Aidilfitri ini, saya amat berbesar hati untuk menjadi Hos Airbnb dan mengacarakan Rumah Terbuka Airbnb yang pertama di salah satu penginapan Superhos kegemaran saya di luar bandar.

IKLAN

“Saya tidak sabar untuk berkongsi dengan tetamu suasana penuh kemesraan dan keramahan yang merupakan bahagian penting dalam perayaan keluarga saya sendiri, serta memasak bersama mereka,” katanya.

Sementara itu Pengurus Besar Airbnb Asia Tenggara, India, Hong Kong dan Taiwan, Amanpreet Bajaj, berkata;

“Hari Raya Aidilfitri merupakan antara perayaan paling penting setiap tahun, dan kami tahu pentingnya mencari ruang yang sesuai untuk meluangkan masa serta meraikan perayaan ini bersama orang tersayang.

IKLAN

“Bersama Neelofa dan dua Superhos tempatan kami Susean dan Izu, kami berharap Rumah Terbuka pertama kami dapat memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk mencipta dan menikmati detik terindah bersama orang tersayang,” katanya.

Sebagai info tambahan, Rumah Terbuka Airbnb akan berlangsung selama dua malam dari 20 hingga 22 Mei 2023 depan dan  penginapan sekali sahaja (one-off) ini boleh memuatkan sehingga tujuh orang tetamu.

Tempahan dibuka bermula 15 Mei 2023 depan menerusi laman web rasmi mereka.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI