Semalam tular kisah seorang kanak-kanak, Nur Syiffa Auni yang mengidap Hydrocephalus atau dikenali sebagai penyakit kepala besar yang mana merupakan kondisi penumpukan cairan di dalam otak.

Netizen berpakat menyeru nama Datuk Seri Aliff Syukri di ruangan komen di atas sifat dermawannya.

Nyata usaha itu berjaya apabila usahawan kosmetik ini memohon agar dipertemukan dengan Syiffa dan keluarganya.

“Saya nak jumpa kalau boleh sebelum raya..tak sanggup nak tengok…. kesianya.. terlalu byk org tag sy minta sy bantu baby ini.. siapa boleh tolong bantu sy utk bertemu dgn baby ini??? saya nak beri duit , bekalan makanan ,produk @as.legacymalaysia kalau boleh secpt mungkin.. atau blh call pejabat saya 0361512037,” tulisnya.

IKLAN

“Nak Jumpa Kalau Boleh Sebelum Raya,” – Mulianya Hati…DS Aliff Syukri Mohon Adik Syiffa

Keadaan kesihatan kanak-kanak istimewa ini nyata meruntun hati netizen.

IKLAN

“Nak Jumpa Kalau Boleh Sebelum Raya,” – Mulianya Hati…DS Aliff Syukri Mohon Adik Syiffa “Nak Jumpa Kalau Boleh Sebelum Raya,” – Mulianya Hati…DS Aliff Syukri Mohon Adik Syiffa “Nak Jumpa Kalau Boleh Sebelum Raya,” – Mulianya Hati…DS Aliff Syukri Mohon Adik Syiffa

IKLAN

Bagi netizen yang ingin melawat dan melihat sendiri keadaan keluarga ini, boleh berbuat demikian di alamat SA 43, Lorong 2, Kampung Tengah, 47150 Puchong, Selangor atau membuat sumbangan di akaun MAYBANK – 1123 6201 5253 (Yaakob bin Abd Rahim – bapa) atau hubungi Puan Safia Nasir, 016 908 7760.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga kita sama-sama dapat meringankan beban Syiffa dan keluarganya.

Foto : Instagram Aliff Syukri

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI