“Mungkin Kalau Umur Saya 30 Tahun Pun, Dia Akan Cakap Saya Masih Lagi Tak Bersedia Untuk Kahwin,” – Zahirah MacWilson Beri Reaksi Kenyataan Bapa

Sebelum mengumumkan mengenai tarikh dirinya bakal menamatkan zaman solo bersama tunang, pelakon Aiman Hakim Rizda Februari depan, bapa Zahirah, Zainol MacWilson ada berkongsi pandangannya mengenai majlis nikah yang akan berlangsung.

Katanya kepada MH, pada peringkat awal dia tidak menggalakkan niat anaknya untuk mendirikan rumah tangga memandangkan usianya masih lagi muda.

Sebagai bapa sudah semestinya dia mahukan yang terbaik apatah lagi ia merupakan hari bersejarah buat anak pertamanya itu.

Mengulas mengenai kenyataan positif yang dikongsikan si bapa, bintang Curi-Curi Cinta itu menyambut baik pandangan yang dibuat bapanya.

Kongsi Zahirah kepada MH, bapanya yang juga merupakan seorang pelakon itu merupakan seorang yang sangat ‘protective’.

“Bapa saya seorang yang sangat ambil berat dan rasanya ramai yang sudah tahu dengan caranya. Misalnya kalau ada yang komen dalam Instagram dia cepat jer nak ‘masuk’ untuk beri respon. Itulah bapa saya.

“Baginya saya masih lagi ‘baby girlnya’. Malah, mungkin kalau umur saya 30 tahun pun, dia akan cakap saya masih lagi tidak bersedia untuk berkahwin,” seloroh Zahirah.

IKLAN

Pada masa sama, sikapnya yang sedemikian juga secara tak langsung membuatkan hubungan keduanya kian rapat.

“Mungkin Kalau Umur Saya 30 Tahun Pun, Dia Akan Cakap Saya Masih Lagi Tak Bersedia Untuk Kahwin,” – Zahirah MacWilson Beri Reaksi Kenyataan Bapa

“Hubungan kami terlalu rapat dan kerana perpisahan dengan ibu dan pada masa sama saya sudah makin dewasa serta sudah ada pekerjaan membuatkan dirinya jarang ada masa bersama dengan saya.

“Cara saya yakinkannya ialah, saya selalu pastikan setiap perkara atau keputusan diketahuinya juga. Libatkan dirinya dalam kebanyakan hal dan pada masa sama, tunjukkan pandangan serta hala tuju saya.

“Sebab mungkin fikirnya kalau saya sudah kahwin kelak, saya akan duduk rumah saja dan tak boleh keluar.

“Tak dinafikan dia punyai sedikit pemikiran tradisional mengenai hal tersebut. Jadi untuk saya pastikan dirinya faham mengenai gaya hidup isteri kini, ia agak mencabar.

“Apapun, bapa saya seorang yang sangat menyokong. Dia adalah sahabat dan saya boleh berkongsi apa sahaja dengannya.

“Hingga akhirnya pun, saya akan pastikan setiap keputusan yang dibuat adalah untuk kebaikan bersama,” jelas Zahirah yang turut mengakui perkahwinan bukanlah suatu hal yang boleh dipandang sebelah mata.

IKLAN

Terdahulu, pasangan selebriti ini membuat pengumuman khas berkenaan di Bakers Fellas Cafe, Ara Damansara.

Terdahulu menerusi Instagram Media Hiburan, Zainol turut menitipkan pesanan buat pertama hati yang bakal bergelar isteri tak lama lagi.

Foto: Instagram Zahirah MacWilson