Pengacara dan penyampai radio, Muaz Mohamed berkongsi khabar duka selepas memaklumkan bapanya telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir pada Sabtu di Hospital Tuanku Mizan, Kuala Lumpur.

Perkhabaran sedih tersebut dikongsikan sendiri oleh Muaz menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di ruangan Instagram stories.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by buletinfm (@buletinfm)

“Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dukacita dimaklumkan bahawa ayahanda saya Haji Mohamed Bin Atan telah kembali ke rahmatullah pada hari ini 28/8/2021, pukul 4.50 pagi di Hospital Tuanku Mizan.

“Mohon semua sedekahkan Al-Fatihah dak doakan semoga arwah ayah saya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin YRA,” tulisnya.

Dalam pada itu, penyampai radio, Buletin FM ini turut berharap agar semua pihak dapat medoakan semoga bapanya itu ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.

IKLAN

“Mohon Semua Doakan Arwah Ayah Saya,”- Bapa Penyampai Radio, Muaz Muhamed Meninggal Dunia, Al-Fatihah “Mohon Semua Doakan Arwah Ayah Saya,”- Bapa Penyampai Radio, Muaz Muhamed Meninggal Dunia, Al-Fatihah

Berita mengenai pemergian bapa kepada Muaz itu turut dikongsikan menerusi Instagram Buletin FM.

Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan artis turut menzahirkan rasa sedih selain turut menitipkan kata-kata semangat buat Muaz serta seluruh ahli keluarganya.

IKLAN

“Salam takziah Muaz dan keluarga. Banyak bersabar dan banyak berdoa. Semoga roh arwah ayah ditempatkan dikalangan para solihin dan kekasihNya.

“Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

“Innalillahiwainnailaihirojiun. Semoga Allah tempatkan rohnya bersama-sama dengan hamba-hamba yang redha lagi diredhai,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

IKLAN

“Mohon Semua Doakan Arwah Ayah Saya,”- Bapa Penyampai Radio, Muaz Muhamed Meninggal Dunia, Al-Fatihah “Mohon Semua Doakan Arwah Ayah Saya,”- Bapa Penyampai Radio, Muaz Muhamed Meninggal Dunia, Al-Fatihah

Sekadar informasi, Muaz merupakan salah seorang penyampai yang bertugas di stesen radio, Buletin FM yang mengendalikan segmen Diskusi Harian bersama gandingannya, Izwan Azir Saleh bermula jam 3 petang hingga 7 malam pada setiap Isnin hingga Jumaat.

Stesen radio, Buletin FM kini boleh mula didengari di frekuensi 101.3 (Lembah Klang), 107.3 (Alor Setar), 88.6 (Kota Baru), 93.6 (Kuala Terengganu), 90.2 ( Pulau Pinang) dan 104.3 (Kuching).

Sumber: Instagram Muaz & Buletin FM