“Paling lama saya boleh tidur sekitar dua jam setengah.”

Demikian kata selebriti yang juga Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Star Vendors, Ifa Raziah selepas ditanya mengenai rutin tidurnya sepanjang mengepalai acara karnival beli-belah terbesar itu menjelang Aidilfitri.

Ifa atau nama sebenarnya, Saripah Raziah Mustapha berkata, keadaan tersebut adalah disebabkan oleh rasa kebimbangan demi memastikan acara tersebut berjalan dengan lancar dan sempurna.

“Bayangkan, kalau tidur sekalipun akan mimpi fasal kerja. Rasa risau… jadi lebih baik aku tak tidur langsung. Tak ada mimpi yang indah bila satu bulan sebelum dan selepas karnival.

“Betapa itu tahap kerisauan saya sebab mahu menjaga hati klien, para vendors, pengunjung, aspek keselamatan dan sebagainya. Kalau boleh, saya mahu pastikan semuanya berjalan sebagaimana yang dirancang.

IKLAN

“Bukan senang untuk kawal karnival yang sebesar ini dan saya merupakan anak Melayu pertama (perseorangan) yang jalankan acara di KL Convention Centre ini. Jadi sudah pasti saya mahukan yang terbaik,” katanya kepada MH.

Ifa berkata demikian ketika ditemui pada hari pertama acara StarVendors KLCC Mega Raya, pada Khamis.

“Mimpi Pun Pasal Kerja, Lebih Baik Aku Tak Tidur,” – Demi Yang Terbaik, Ifa Raziah Sempat Lelap 2 Jam Lebih Saja “Mimpi Pun Pasal Kerja, Lebih Baik Aku Tak Tidur,” – Demi Yang Terbaik, Ifa Raziah Sempat Lelap 2 Jam Lebih Saja “Mimpi Pun Pasal Kerja, Lebih Baik Aku Tak Tidur,” – Demi Yang Terbaik, Ifa Raziah Sempat Lelap 2 Jam Lebih Saja “Mimpi Pun Pasal Kerja, Lebih Baik Aku Tak Tidur,” – Demi Yang Terbaik, Ifa Raziah Sempat Lelap 2 Jam Lebih Saja “Mimpi Pun Pasal Kerja, Lebih Baik Aku Tak Tidur,” – Demi Yang Terbaik, Ifa Raziah Sempat Lelap 2 Jam Lebih Saja “Mimpi Pun Pasal Kerja, Lebih Baik Aku Tak Tidur,” – Demi Yang Terbaik, Ifa Raziah Sempat Lelap 2 Jam Lebih Saja

IKLAN

Penyanyi lagu Gemercing Rindu itu bagaimanapun meluahkan rasa syukur atas sambutan baik pengunjung pada hari pertama karnival tersebut begitu meriah.

“Alhamdulillah,saya lihat pengunjung yang datang tidak putus-putus sekali gus menyaksikan sambutan yang sangat positif. Walaupun pada mulanya ada kerisauan sedikit kerana awal malam hujan lebat, saya tetap berdoa pada Allah SWT agar segala urusan dipermudahkan.

“Secara tidak langsung juga ia menunjukkan bahawa strategi pemasaran pasukan Starvendors dan mesejnya sampai kepada semua lapisan masyarakat. Tak sia-sia berbelanja jutaan ringgit demi pecahkan rekod sedia ada,” katanya yang menempatkan 130 orang pengawal sepanjang 100 jam karnival berlangsung.

IKLAN

Dalam masa sama, jelas Ifa lagi, acara yang berlangsung selama lima hari itu bakal dihadiri dan dirasmikan Perdana Menteri Malaysia ke-10, Datuk Seri Anwar Ibrahim, hari ini.

StarVendors KLCC Mega Raya membuka tirai acara bermula 13 April dan berlangsung sehingga 17 April ini. Acara tersebut bakal berlangsung selama 100 jam tanpa henti.

Kira kira lebih 100 kedai jualan yang dibuka bersama lebih 100 selebriti tanah air yang terlibat dan RM100,000.00 duit raya bakal diberikan kepada pengunjung.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI