Ketika ramai yang menantikan kemunculan daripada peserta Famili Duo, Shila Amzah dan Syahir Amzah namun, persembahan mereka dicemari dengan masalah teknikal

Ia susulan selepas mikrofon Shila dilihat tidak berfungsi dari awal sehingga pertengahan lagu ketika mereka membawakan lagu Menggegar Dunia nyanyian asal Adam dan Stacy.

Malah, Shila juga terpaksa menukar mikrofon secara langsung ketika di atas pentas.

Bagaimanapun, masalah tersebut sedikit berjaya ditutupi oleh Syahir yang dilihat langsung tidak panik dan meneruskan sahaja nyanyian seperti yang dirancangkan.

Perkara tersebut turut diakui juri Mas Idayu.

IKLAN

Pada masa sama, Mas Idayu turut mengigatkan para team produksi supaya lebih berjaga-jaga agar masalah seperti ini tidak berlaku lagi pada masa akan datang.

“Walaupun ada masalah teknikal, muka Syahir tak menunjukkan ada masalah berlaku. Begitulah kalau berada di atas pentas. Walau apa berlaku, begitu sepatutnya.

IKLAN

“Saya harap selepas ini tidak berlaku lagi masalah teknikal kerana kami juri perlu mendengar nyanyian peserta,” katanya.

Juri, Ajai juga turut memuji sikap Syahir dan berkata, perkara sebegini tidak dapat dijangka sesiapa walaupun di pentas konsert berskala besar.

IKLAN

“Berdasarkan sikap profesional kamu. Masalah teknikal ini bukan sesuatu yang kita nak ia berlaku. Bahkan di konsert besar sekalipun. Bila awak dah bersetuju, tak ada kata mengalah dan teruskan perjuangan,” katanya.

Untuk persembahan tersebut, Ajai telah memberikan markah sebanyak 8 manakala Mas Idayu pula 5.

Dalam pada itu, pengacara, Janna Nick turut memohon maaf diatas masalah teknikal tersebut.

Janna turut mendedahkan masalah tersebut turut berlaku kepada mikrofonnya dan Izzue Islam.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI