Mungkin masih ada yang cukup mengenali pelakon, Adam Lee yang kini sibuk menjalani penggambaran drama rantaian, Pengantin Musim Salju di samping Alif Satar dan Siti Nordiana ini.

Meski sudah beberapa tahun terlibat secara serius dalam lakonan, hanya baru-baru ini saja namanya kian ‘memancing’ perhatian ramai. Jadi jom ikuti trivia mengenai jejaka bertubuh sado ini yang dirangkum MH.

Biodata

Nama: Muhamad Arif Adam Muhamed Fadlee

Nama Komersial: Adam Lee

Tarikh Lahir : 26 Oktober 1994

Zodiak: Scorpio

Sepupu Janna Nick!

#MHTRIVIA 7 Hal Fasal Pelakon Adam Lee, Sepupu Janna Nick Yang Diramal Bakal Jadi Hero TV Baru. Rupanya Dia Ni…

IKLAN

Kalau nak tahu, Adam merupakan sepupu kepada bintang popular, Janna Nick dari sebelah bapanya. Katanya, Janna merupakan individu bertanggungjawab yang banyak mengajar dan memberi sokongan buatnya untuk terus fokus dalam lakonan. Dalam keluarga, Adam memanggil Janna dengan gelaran ‘Angah’.

Bakal Berlakon Filem Ketiga

Katanya kepada MH, dia baru sahaja mendapat tawaran untuk berlakon di dalam sebuah filem. Bagaimanapun, Adam belum boleh kongsinya secara terperinci memandangkan ia masih di peringkat awal perbincangan. Kalau jadi, ia bakal menjadi filem ketiga lakonan Adam. All the best!

Pernah Hadiri Uji Bakat Hero REMAJA

#MHTRIVIA 7 Hal Fasal Pelakon Adam Lee, Sepupu Janna Nick Yang Diramal Bakal Jadi Hero TV Baru. Rupanya Dia Ni…

IKLAN

Tahun lalu, aktor berusia 24 tahun ini pernah menghadiri uji bakat Pencarian Hero Remaja. Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahi pelakon tinggi lampai ini untuk tersenarai di kalangan finalis.

Mula Dikenali Menerusi Drama Episod

Merakam perjalanannya dalam lakonan, Adam memberitahu sejak tampil menerusi drama bersiri Seharum Mawar dan Dendam Aurora, namanya kian dikenali dan sejak itulah, tawaran berlakon yang diterima kian meningkat. Namun, Adam tidak kisah andai diberikan watak sampingan yang boleh mencabar kemampuan diri kerana baginya, setiap peranan yang diberikan adalah antara proses pembelajaran yang boleh meningkatkan skil lakonan.

Pernah Berehat Daripada Lakonan

Memulakan kerjaya lakonan sejak berusia 19 tahun lagi, Adam pernah berehat lebih setahun dalam lakonan kerana tidak nampak potensi dalam bidang berkenaan. Katanya, untuk mengejar cita-cita sebagai pelakon, dia perlu kuat, gigih dan terus berusaha. Alhamdulillah, kini jalannya dalam lakonan kian cerah dan pastinya Adam cuba memberikan yang terbaik selepas ini.

IKLAN

Diramal Bakal Jadi Hero Baru?

#MHTRIVIA 7 Hal Fasal Pelakon Adam Lee, Sepupu Janna Nick Yang Diramal Bakal Jadi Hero TV Baru. Rupanya Dia Ni…

Bila ada peminat yang ramalkan dirinya akan menjadi salah seorang hero baru, Adam menyifatkan pujian yang diberikan akan tinggi. Bagaimanapun, dia berterima kasih terhadap setiap pujian dan dorongan yang diterima dari peminat. Pada masa sama, aktor ini juga turut mengharapkan agar peminat dapat memberikan kritikan membina demi peningkatan kerjayanya.

Foto: Instagram Adam Lee