Penyanyi, Shawn Mendes akhirnya menjawab persoalan berkenaan hubungannya dengan model, Hailey Baldwin apabila kedua-duanya beraksi mesra pertengahan tahun ini.

Katanya, dia mempunyai hubungan romantik dengan model tersebut sebelum Hailey berkahwin dengan penyanyi, Justin Bieber.

Namun begitu, Shawn juga mempunyai motif lain untuk kelihatan bersama dengan Hailey terutamanya setelah isu dia seorang ‘gay’ mula diperkatakan umum.

“Jauh di sudut hati saya, saya merasakan bahawa saya perlu dilihat dengan seseorang. Seperti seorang wanita di khalayak ramai bagi membuktikan yang saya bukanlah gay.

IKLAN

“Walaupun saya tahu bahawa itu bukanlah satu perkara yang teruk namun ada di sudut hati saya, tetap memikirkannya dan saya tidak sukakannya,” katanya kepada majalah Rolling Stone.

Sebelum ini, kisah cinta mula mendapat perhatian ramai apabila muncul bersama-sama di MET Gala, Mei lalu. Bagaimanapun, kedua-dua mereka mengambil langkah berdiam diri apabila disoal mengenai status hubungan mereka.

#MHGlobal “Saya Kena Dilihat Bersama Perempuan Untuk Buktikan Diri Bukan Tidak Gay,” – Shawn Mendes Buka Rahsia Pernah Bercinta Dengan Hailey Baldwin?

IKLAN

Bagaimanapun, walaupun Shawn mengakui bahawa hubungan mereka ketika itu adalah lebih daripada seorang kawan namun ia hanyalah pada masa yang singkat sahaja dan hingga kini dia tidak pernah bermasam muka dengan model tersebut.

Tambahnya lagi, dia juga turut menghantar pesanan ringkas pada Hailey ketika berita perkahwinannya dengan Justin tersebar.

IKLAN

“Saya kirimkan pesanan ringkas kepadanya mengucapkan tahniah dan saya rasa sangat gembira untuk mereka berdua.

“Dia adalah orang yang paling ‘cool’ saya pernah jumpa. Bukan sahaja dia seorang yang sangat cantik malah juga mempunyai hati yang sangat baik,” katanya lagi.

Foto: Carian Google

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI