Pengacara dan usahawan Nabil Mahir mendedahkan dia memilih untuk membatalkan majlis resepsi sebelah lelaki yang sepatutnya dilangsungkan di Langkawi atas keadaan semasa yang berlaku.

Suami kepada Ayda Jebat itu menerusi Instagram turut menambah, keputusan tersebut dibuat demi menjaga keselamatan keluarga dan tetamu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabil Mahir (@nabilmahir)

IKLAN

“Semalam birthday Mama. 9.1.21 sepatutnya tarikh reception belah saya di Langkawi. Preparation bermula selepas pertunangan dan semuanya dah ready. Surprise untuk Mama pun ada.

“Tapi memandangkan case sangat tinggi, kami sekeluarga made the decision untuk cancel the occasion untuk keselamatan tetamu dan keluarga. Asal buat yang wajib, kita dah happy!

IKLAN

“Kita boleh plan. Tapi Allah lagi mengetahui. Redha dan Insy’Allah, Allah berikan yang lebih baik,” tulisnya pada fotonya yang dirakam bersama ibu dan bapa tersayang.

IKLAN

Pasangan selebriti ini selamat diijab kabulkan pada 1 Januari 2021 lalu di Masjid Al Taqwa, Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

Terdahulu, Nabil melamar Ayda selepas menjalin hubungan cinta selama beberapa bulan dan keduanya mencuri tumpuan apabila melangsungkan majlis pertunangan dalam talian pada 28 April 2020 berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuat kuasakan.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI