Usahawan sensasi, Datuk Aliff Syukri tampil nasihat kepada rakan niaganya, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat untuk menghormati undang-undang negara dan agama Islam.

Aliff menerusi Utusan Online pada masa sama turut meminta usahawan berusia 36 tahun itu untuk tidak mempermainkan isu murtad, sebaliknya menjadi individu yang lebih baik.

“Menyerahlah. Ikut Garis Panduan Dan Undang-Undang,” – Aliff Syukri Respon Isu Viral Muhammad Sajjad

“Kita sebagai seorang manusia, perlu menghormati undang-undang. Tak salah jika kita mengaku salah. Itu tidak bererti kita kalah. Kita rakyat Malaysia, ada undang-undang yang perlu kita patuhi.

IKLAN

“Sebagai sahabat, saya tak mahu Nur Sajat keluar daripada Islam atau murtad. Jangan tertekan dengan segelintir warganet. Menyerahlah. Ikut garis panduan dan undang-undang,” katanya seperti yang dipetik.

Terdahulu, satu video berdurasi 1 minit 45 saat yang merakamkan kata-kata dari Nur Sajat tular di media sosial hingga mencetuskan sensasi di kalangan wargamaya. Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila video tersebut dirakam penyanyi Makhluk Penggoda itu.

IKLAN

Sementara itu pada 6 Januari lalu, Nur Sajat mengaku tidak bersalah atas tuduhan sebagai seorang lelaki berpakaian menyerupai wanita pada 2018 lalu di dalam satu majlis anjurannya.

Pada 23 Februari lalu pula, Nur Sajat tidak hadir ke mahkamah bagi prosiding pertuduhan terhadapnya menyebabkan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) mengeluarkan waran tangkap ke atasnya.

IKLAN

“Menyerahlah. Ikut Garis Panduan Dan Undang-Undang,” – Aliff Syukri Respon Isu Viral Muhammad SajjadAliff juga mendedahkan, dia sudah lama tidak bertanya khabar dengan Nur Sajat.

“Saya tidak mahu terlibat dalam urusan dia dan sebenarnya kami sudah lama tidak berhubung. Saya doakan yang terbaik untuk dia,” katanya lagi.

Sumber: Utusan Malaysia