Nora Danish meluahkan rasa kesyukuran apabila berjaya khatam Al-Quran pada sembilan malam terakhir Ramadan.

Lebih syahdu, ibu kepada dua cshaya mata itu menjelaskan, ia adalah sebagai sedekah buat arwah bapa.

“Ya Allah. Syukur Alhamdullilah. Mengalir air mata kegembiraan. Mcm tak percaya dapat Khatam pada 9 malam terakhir Ramadhan.

“SubhanAllah. Allah Maha Mengetahui.

Khatam Quran ini Nora ingin sedekahkan Pada Arwah Papa.

“Semoga rohnya dicucuri rahmat, dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. Ampunilah dosa dosa nya Ya Allah.

“Sesungguhnya Engkau lah Maha Mengasihani , Maha Penyayang Dan Maha Pengampun. Terima lah ya Allah bacaan hamba Mu yg tidak sempurna ini.

“SesungguhNya Allah Maha Penerima.

IKLAN

InsyaAllah Nora akan Khatam pula bersama ustazah / ustaz pabila semua dah ok,” jelas pelakon berkenaan.

Tambahnya lagi, mungkin ia mudah bagi setengah individu namun berbeza buat dirinya.

Jadual padat agak sukar baginya meluangkan masa dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) menjadi asbab utama dia berjaya melangsaikan niat.

“Nampak mudah Khatam ni bagi sesetengah orang , tetapi tidak bagi Nora. Dengan jadual Nora Yg padat, niat Nak Khatam bertahun tahun tersekat.

“Sampailah masa MCO tergerak hati Nak cari balik @pu_hafiz ada hadiahkan digital penAl-Quran untuk Rayqal , so nak ajar Rayqal mengaji sebab MCO kan , takut lama berhenti mengaji dia lupa.

IKLAN

“Jadi nya, saya pula berminat dengan pen digital itu. Jadi saya pula start mengaji. Aturan Allah. Dan ditambahkan pula , bila lihat Instagram @elizadsharifuddin dah Khatam during MCO, lagi berkobar jiwa raga ini.

“Thank u babe, u pendorong semangat I.

“Harap post nora ini , akan pula membuka niat pada mereka Yg lain. InsyaAllah. Sama sama kita share benda yang baik.

“Pada mula nya. Satu muka surat nak habiskan rasa susahhhhh nyaaaa. Lama lama 5 muka surat, jadi 10 , jadi 20 , jadi 30 dan seterusnya sampai mencecah 150 muka surat satu hari.

IKLAN

“Sampai Rasa tak sabar Nak bgn tido n start mengaji. MasyaAllah. Berkat Doa lepas solat bersungguh2 sampai menangis minta Allah berikan jalan mudah untuk mengaji. Nak sangat hadiah pada arwah papa dalam bulan penuh keberkatan ini.

Allah Maha Mendengar.

“Terima kasih kepada PU Hafiz untuk Quran digital pen ini. Juga Terima kasih pada followers Yg Mendoakan Setiap kali nora share perjalanan Khatam ini.

“Dan perjalanan Khatam ini tidak akan sempurna tanpa Doa Suami & Ibu tercinta. Terima kasih , love u both. Suami Yg byk bersabar mendengar suara sumbang Setiap hari, Ada hikmah MCO ini Bagi saya.

“Boleh focus 110 percent. Kalau tidak ada dugaan. Next, terjemahan,” jelasnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Ya Allah , Syukur Alhamdullilah. Mengalir air mata kegembiraan. Mcm tak percaya dapat Khatam pada 9 malam terakhir Ramadhan 😢 SubhanAllah. Allah Maha Mengetahui. Khatam Quran ini Nora ingin sedekahkan Pada Arwah Papa. Semoga rohnya dicucuri rahmat, dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. Ampunilah dosa dosa nya Ya Allah. Sesungguhnya Engkau lah Maha Mengasihani , Maha Penyayang Dan Maha Pengampun 🙏🏼 Terima lah ya Allah bacaan hamba Mu yg tidak sempurna ini 😢SesungguhNya Allah Maha Penerima. InsyaAllah Nora akan Khatam pula bersama ustazah / ustaz pabila semua dah ok. Nampak mudah Khatam ni bagi sesetengah orang , tetapi tidak bagi Nora. Dengan jadual Nora Yg padat, niat Nak Khatam bertahun tahun tersekat. Sampailah masa MCO tergerak hati Nak cari balik @pu_hafiz ada hadiahkan digital pen Al-Quran untuk Rayqal , so nak ajar Rayqal mengaji sebab MCO kan , takut lama berhenti mengaji dia lupa. Jadi nya , saya pula berminat dengan pen digital itu , Jadi saya pula start mengaji 😍 Aturan Allah 💜 Dan ditambahkan pula , bila lihat Instagram @elizadsharifuddin dah Khatam during MCO , lagi berkobar jiwa raga ini. Thank u babe, 😘 u pendorong semangat I. Harap post nora ini , akan pula membuka niat pada mereka Yg lain. InsyaAllah. Sama sama kita share benda yang baik. Pada mula nya. Satu muka surat nak habiskan rasa susahhhhh nyaaaa. Lama lama 5 muka surat, jadi 10 , jadi 20 , jadi 30 dan seterusnya sampai mencecah 150 muka surat satu hari. Sampai Rasa tak sabar Nak bgn tido n start mengaji. MasyaAllah. Berkat Doa lepas solat bersungguh2 sampai menangis minta Allah berikan jalan mudah untuk mengaji. Nak sangat hadiah pada arwah papa dalam bulan penuh keberkatan ini. Allah Maha Mendengar. Terima kasih kepada PU Hafiz untuk Quran digital pen ini. Juga Terima kasih pada followers Yg Mendoakan Setiap kali nora share perjalanan Khatam ini. Dan perjalanan Khatam ini tidak akan sempurna tanpa Doa Suami & Ibu tercinta💜 Terima kasih , love u both. Suami Yg byk bersabar mendengar suara sumbang Setiap hari 🤦🏼‍♀️😬 Ada hikmah MCO ini Bagi saya. Boleh focus 110 percent. Kalau tidak ada je dugaan. Next , terjemahan 🥰

A post shared by Mrs Nedim (@noradanish) on

Foto : Instagram Nora Danish

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI