Pelakon jelita, Ummi Nazeera ada memuat satu rakaman video di akaun Instagram miliknya.

Menerusi rakaman video tersebut, bintng ini dilihat sedang menjalani ujian COVID-19 secara ‘Drive Thru’.

Lalu, Ummi, 29, meluahkan rasa syukur dan memaklumkan keputusan ujian tersebut menunjukkan negatif.

Di samping itu, ibu kepada seorang cahaya mata ini turut menyarankan netizen untuk menjalani ujian tersebut sekiranya pernah ke luar negara baru-baru ini bagi menjaga keselamatan orang lain.

“Syukur Alhamdulillah … The result is NEGATIVE… Kepada yang pernah ke luar negara baru baru ni .. Saya sarankan untuk buat Covid19 test ni.

IKLAN

“Walaupun KKM suruh quarantine sahaja. Kalau ada duit nak travel, apa salahnya keluar sikit duit lagi utk buat confirmation test ni.

“Tak susah pun.. Ummi pergi yang Drive Thru punya . Memang pedih sikit.. Tapi berbaloi.. Jangan takut. Kejap je buat! Tak sampai 10 minit siap,” katanya.

IKLAN

Selain itu, Ummi turut meminta kepada mereka yang pernah ke luar negara baru-baru ini agar melakukan sesi kuarantin diri.

“Pada masa yg sama tolong KKM juga .. Sebab result test ni akan di update ke KKM.

IKLAN

“Kepada travellers yg tak nak buat. Saya mohon sangat sangat untuk Quarantine 14 Hari di rumah … dan JUJUR bila berjumpa staff kesihatan.

“Stay safe everyone !! #StayAtHome #HelpThemToHelpUs PS: Ummi buat di MSU… Kos RM550 . Pencerahan buat yg bertanya .,” tulisnya lagi.

View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah … The result is NEGATIVE… Kepada yang pernah ke luar negara baru baru ni .. Saya sarankan untuk buat Covid19 test ni… Walaupun KKM suruh quarantine sahaja.. Kalau ada duit nak travel, apa salahnya keluar sikit duit lagi utk buat confirmation test ni .. Tak susah pun.. Ummi pergi yang Drive Thru punya . Memang pedih sikit.. Tapi berbaloi.. Jangan takut. Kejap je buat! Tak sampai 10 minit siap ! Pada masa yg sama tolong KKM juga .. Sebab result test ni akan di update ke KKM. Kepada travellers yg tak nak buat. Saya mohon sangat sangat untuk Quarantine 14 Hari di rumah … dan JUJUR bila berjumpa staff kesihatan. Stay safe everyone !! #StayAtHome #HelpThemToHelpUs PS: Ummi buat di MSU… Kos RM550 . Pencerahan buat yg bertanya .

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

Video: Instagram Ummi Nazeera

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI