Selepas Mak Cik Kiah menjadi sebutan ramai, kini giliran Restoran Mi Kolok Haji Salleh mendapat perhatian. Memetik laporan Bernama, anak kepada pemilik restoran l, Faridah Salleh tidak menyangka perniagaan keluarganya mendapat perhatian Perdana Menteri, Tan Sti Muhyiddin Yassin sewaktu pembentangan Langkah Tambahan Pakej Ransangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN).

“Saya memang terkejut sampai menggeletar tadi (selepas mendengar perniagaan kami menjadi salah satu contoh) yang disebut perdana menteri dalam perutusan khas petang ini.

“Banyak kesannya (PKP kepada perniagaan) tetapi terpaksa bertahanlah. Untung tak adalah dan hasil jualan digunakan untuk membayar gaji pekerja, membayar sewa kedai dan bil elektrik. Ini yang penting.

IKLAN

“Satu lagi kejutan yang saya harapkan adalah sekiranya perdana menteri tiba-tiba datang menjamu selera di sini satu hari kelak,” katanya seperti yang dipetik.

IKLAN

Faridah menganggap ia sebagai pengiktirafan dan keprihatinan Perdana Menteri terhadap usahawan. Walaupun terjejas teruk sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan namun mereka tetap meneruskan walau sukar dan terbatas.

IKLAN

Menurut laporan, Faridah mengambil alih operasi bersama dua adiknya selepas ayah, Salleh Reduan tidak lagi mampu menguruskan perniagan kerana faktor umur.

Sumber : Bernama

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI