Pelakon, Amyra Rosli ada berkongsi cerita tentang perihal anak sulungnya, Aqeef Anaqi menerusi entri terkini di laman Instagram miliknya.

Isteri kepada pelakon Amar Baharin ini berkongsi momen ketika Anaqi sedang menjadi jurugambar untuk merakam foto keluarga bersama.

“Dah lama baby i ni mintak bicycle.. hmmm ok lah, kalau sampai 1 mil views baru mommy belikan utk upah jd photographer hari ni If x sampai 1 mil, mommy beli tayar bicycle je! #Amyramar #AqeefAnaqi #2y9m,” tulisnya.

IKLAN

Melihat di ruangan komen, netizen memuji sikap keibuan Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati dalam mendidik anak supaya sentiasa berusaha.

“Alhamdulillah mengajar berusaha. Nanti dia akan tahu utk mendpt kan akan berusaha.. walau pun msh kecik.

“Melentur buluh biarlah dari rebungnya. Maksud: Mendidik anak biarlah sejak mereka lg kecil,” tulis netizen.

Sekadar informasi, Amyra telah mendirikan rumah tangga bersama pelakon Amar Baharin pada 11 November 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata, Aqeef Anaqi yang kini berusia 2 tahun dan Ayra Aryssa, 6 bulan.

Foto: Instagram Amyra Rosli