Kisah pergolakan rumah tangga pelakon Puteri Sarah Liyana masih belum berkesudahan selepas suaminya, pengarah kontroversi, Syamsul Yusof enggan melafazkan cerai pada 18 April lalu.

Memasuki hari kedua bulan Mei, aktres itu mengharapkan agar bulan ini dapat memberikan lebih kebahagiaan dan senyuman buat dirinya.

Berkongsikan baris-baris rangkap ayat di InstaStory, Puteri Sarah, 38, mengulang siar (repost) entri yang dimuat naik menerusi akaun Instagram Penyambut Senja.

“Mei harus bahagia, Mei lebih bahagia, Mei full senyum, MEI HARUS BAHAGIA!” kongsi Puteri Sarah.

“Mei Harus Bahagia,” – Puteri Sarah Harapkan Bulan Ini Beri Lebih Senyuman

IKLAN

Susulan keengganan Syamsul melafazkan talak, prosiding akan diteruskan dengan laporan Jawatankuasa Pendamai (JKP) di hadapan Hakim Syarie, Akmaluddin Ilyas pada 25 Mei depan.

IKLAN

Untuk rekod, Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 4.

Kemelut rumah tangga pasangan pelakon ini mula diperkatakan sejak empat tahun lalu, tetapi anak kepada Datuk Yusof Haslam itu tidak pernah membuka mulut mengenai perkara itu.

IKLAN

Pada 6 Januari lalu, Syamsul akhirnya mengakui sudah berkahwin dengan Ira Kazar di Thailand dengan berwakil walikan bapa Ira, pelakon Kazar Saisi.

Puteri Sarah kemudiannya memfailkan permohonan cerai pada 16 Januari lalu kerana tidak sanggup hidup bermadu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI