Pelakon dan usahawan, Mawar Rashid ada menyuarakan pendapat mengenai ilmu pengetahuan.

Mawar yang kini sudah menceburi dunia perniagaan kosmetik berkata menerusi Instagram, adalah sangat penting untuk menimba ilmu, tidak kira apa jua bidang diceburi.

“KITE KENE CARI ILMU MACAM KITA KENE MANDI!! KENAPA MACAM MANDI?”

“Kalau kita x mandi, lama2 nantikan akan jd busuk  TAPI, Kalau kita mandi, baru la kita rasa FRESH, RASA WANGI, and rasa BERSEMANGAT. Betul tak?

IKLAN

“Sama macam ilmu, kita kene sentiasa mencari, and kalau nak repeat belajar ilmu sama, EVEN BETTER! Sebab apa yg kite blajar hritu, belum tentu kita dapat 100% kan?

“And bila kita BELAJAR, SEMANGAT TU AKAN JDI LAIN MACAM TAU. SEBAB DENGAN ILMU NI LAH YANG AKAN MEMBAWA KITE MENCAPAI MATLAMAT KITA! And belajar lah banyak2 please.

IKLAN

“Baru la ILMU kita akan FRESH, nak deliver ILMU pun jadi lebih BERSEMANGAT,” katanya.

View this post on Instagram

“KITE KENE CARI ILMU MACAM KITA KENE MANDI!! 💦 KENAPA MACAM MANDI?” . . Kalau kita x mandi, lama2 nantikan akan jd busuk 🤢 TAPI, Kalau kita mandi, baru la kita rasa FRESH, RASA WANGI, and rasa BERSEMANGAT. Betul tak? . Sama macam ilmu, kita kene sentiasa mencari, and kalau nak repeat belajar ilmu sama, EVEN BETTER! Sebab apa yg kite blajar hritu, belum tentu kita dapat 100% kan? And bila kita BELAJAR, SEMANGAT TU AKAN JDI LAIN MACAM TAU. SEBAB DENGAN ILMU NI LAH YANG AKAN MEMBAWA KITE MENCAPAI MATLAMAT KITA! And belajar lah banyak2 pleaseee.. Baru la ILMU kita akan FRESH, nak deliver ILMU pun jadi lebih BERSEMANGAT. . So leader2 semua, ADA SOALAN Ni.. mintak jawab la kalau korang seorang leader to any team.. Nak tanya, bile last korang pergi belajar? Pergi topup ilmu? Contoh, (join zoom meeting untuk topup ilmu) Boleh share x bila tarikh LAST korang belajar? and korang belajar pasal TOPIC apa? . . P/s : Mekwa pi class @sifujamall @sifubads @azzamsabtu .. banyak belajar. Alhamdulillah.. Insyaa’Allah.. Mawar nak turunkan ilmu ni kat Mawarose Squad @mawarosehq 🤍 . . Tudung @naelofar 💕

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

IKLAN

Terdahulu, Mawar dan suaminya telah mendirikan rumah tangga pada tanggal 9 November 2017 dan telah pun dikurniakan seorang cahaya mata, Raden Muhammad Rafael.

Pasangan ini juga dijangka bakal menimang cahaya mata kedua tidak lama lagi.

Foto: Instagram Mawar Rashid

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI