Sekeping klip video memperlihatkan ratusan jemaah sedang berpusu-pusu mengusung jenazah untuk disolatkan oleh jutaan umat yang sedang berada di Tanah Suci.

Kagum melihatnya buat pertama kali, ulas Fara Fauzana, dia tidak menyangka impiannya selama ini termakbul.

“Ini adalah pertama kali saya melihat jenazah-jenazah yang diusung. Ini pengalaman pertama saya. Semoga saya juga diberi kesempatan untuk meninggal di sini,” ulasnya dalam rakaman video.

Jom ikuti pengalaman bermakna Fafau.

“M A T I D S I N I

IKLAN

“Seronok mendengar cerita @faizalfbi76 dpt mengusung jenazah sehingga ke tanah perkuburan ketika di Madinah. As a friend mesti saya happy tp ada sedikit cemburu sebb dia dpt merasai pengalaman itu (fyi only man can experience that) andai ada yg bertanya apa kelebihan mengusung jenazah ketika di tanah haram boleh check balik video LIVE UPDATE kami di FB @dbilique”

“Allah maha adil, Allahuakhbar. semalam ketika Saya selesai bersaie utk ibadah umrah di bahagian atas lalu terlintas utk smbhyg isyak dikawasan dataran sahaja. Bila saya turun kebawah, Entah laluan mana saya ikut dan membawa saya kepada kawasan yg agk ramai orang menunggu didepannya.

IKLAN

“Then my mind like “mesti ada sesuatu kat sini kalau tdk mereka takkan tunggu ramai2” (sbb usually ppl akan berpusu2 di bhg depan kaabah). I decided to smbhyg isyak bersama yg lain dsitu. selesai je solat Isyak lalu palang dibuka maka kaum lelaki didepan saya meluru kedalam spt mahu merebut sesuatu.

“Rupanya itulah laluan jenazah yg bakal disembahyang oleh ribuan atau mungkin jutaan umat Islam pada satu2 masa .. Allahuakhbar. Inilah pengalaman pertama saya melihat jenazah lalu didepan mata ketika di tanah suci. TQ @persadaglobalholidays

IKLAN

“Nota : saya juga mahu mati disini. Moga Allah mendengar doa kita semua. Ameen.”

View this post on Instagram

M A T I D S I N I . Seronok mendengar cerita @faizalfbi76 dpt mengusung jenazah sehingga ke tanah perkuburan ketika di Madinah. As a friend mesti saya happy tp ada sedikit cemburu sebb dia dpt merasai pengalaman itu (fyi only man can experience that) andai ada yg bertanya apa kelebihan mengusung jenazah ketika di tanah haram boleh check balik video LIVE UPDATE kami di FB @dbilique . Allah maha adil, Allahuakhbar. semalam ketika Saya selesai bersaie utk ibadah umrah di bahagian atas lalu terlintas utk smbhyg isyak dikawasan dataran sahaja. Bila saya turun kebawah, Entah laluan mana saya ikut dan membawa saya kepada kawasan yg agk ramai orang menunggu didepannya.. then my mind like "mesti ada sesuatu kat sini kalau tdk mereka takkan tunggu ramai2" (sbb usually ppl akan berpusu2 di bhg depan kaabah). I decided to smbhyg isyak bersama yg lain dsitu. selesai je solat Isyak lalu palang dibuka maka kaum lelaki didepan saya meluru kedalam spt mahu merebut sesuatu… . Rupanya itulah laluan jenazah yg bakal disembahyang oleh ribuan atau mungkin jutaan umat Islam pada satu2 masa .. Allahuakhbar. Inilah pengalaman pertama saya melihat jenazah lalu didepan mata ketika di tanah suci . TQ @persadaglobalholidays . Nota : saya juga mahu mati disini. Moga Allah mendengar doa kita semua. Ameen . #farafauzana #bilafafautravel #bilafafaubermusafir #bilafafaubekerja . #DbiliqueXpgh #persadaglobalholidays #destinasidbiliqueumrah #umrahfamilycombo

A post shared by FARA FAUZANA (@therealfafau) on

MH seronok mendengar pengalaman daripada mereka yang baru pulang dari Tanah Suci, banyak yang menginsafkan dan menyuntik semangat untuk turut sama berazam menjadi tetamu Allah satu hari nanti.

Foto – Instagram Fara Fauzana

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI