Pelawak dan penyampai radio, Johan Raja Lawak akui perasaannya agak bercampur baur saat meninggalkan stesen radio, Era selepas hampir 11 tahun mengendalikan segmen pagi popular, Johara bersama Ray dan Haniff.

Bagaimanapun, Johan mendedah dirinya tetap gembira kerana dia meninggalkan stesen radio tersebut dalam keadaan yang baik.

“Masa Mula Cari Chemistry, Nak Cakap Kena Angkat Tangan,” – 11 Tahun… Johan Gembira Tinggalkan Johara Dalam Keadaan Baik “Masa Mula Cari Chemistry, Nak Cakap Kena Angkat Tangan,” – 11 Tahun… Johan Gembira Tinggalkan Johara Dalam Keadaan Baik

“Kita adakan perjumpaan terakhir bersama geng Johara selepas hampir 11 tahun bersama. Banyak kenangan kami bersama tapi kita kena faham setiap pertemuan pasti ada perpisahan.

“Perpisahan selalunya hadir dengan kesedihan tapi kali ini saya gembira kerana kita berpisah dengan cara yang baik. Rating Johara masih lagi nombor satu. Kita serahkan Johara ke tangan orang lain dengan baik.

“11 tahun saya bersama Johara, tetap nombor satu alhamdulillah,” katanya.

Kenyataan tersebut dikongsikan sendiri oleh Johan menerusi sebuah video khas yang dimuat naik menerusi saluran Youtube miliknya, Jozlynn Hanania.

Video tersebut turut memaparkan pertemuan terakhir Johan bersama trio yang telah mencipta fenomena di dalam industri penyiaran radio itu.

IKLAN

“Masa Mula Cari Chemistry, Nak Cakap Kena Angkat Tangan,” – 11 Tahun… Johan Gembira Tinggalkan Johara Dalam Keadaan Baik “Masa Mula Cari Chemistry, Nak Cakap Kena Angkat Tangan,” – 11 Tahun… Johan Gembira Tinggalkan Johara Dalam Keadaan Baik

Dalam pada itu, suami kepada pelakon, Ozlyn Wati ini juga turut merakamkan ucapan penghargaan buat semua pihak yang telah menjadi tulang belakang diatas kejayaan Johara selama ini.

“Terima kasih kepada semua pendengar yang menyokong kerjaya saya sebagai penyampai radio selama 11 tahun. Itu bermakna selama 11 tahun jugalah anda meletakkan kami sebagai radio nombor satu negara.

“Terima kasih juga kepada bos-bos yang percaya dengan Johara. Bukan senang sebenarnya nak naikkan rating sebab pada ketika itu, radio memiliki ramai orang-orang hebat. Kemudian datang juga pelawak-pelawak lain macam Jep, Rahim, Angah, Ajak, Shahrol dan ramai lagi.

IKLAN

“Tapi kita bersaing dengan sihat alhamdulillah. Semoga sahabat yang menyambung legasi Johara ini dapat mengekalkan rekod ini. Kita tetap doakan yang terbaik.

“Johara juga pernah meraih Malaysia Book Of Record bagi kategori program radio yang mendapat pendengar tertinggi di Malaysia,” kongsinya lagi.

Johan turut menambah, segala kenangan bersama Johara pasti akan diabadikan di dalam ingatannya sampai bila-bila.

“Perkhidmatan saya bersama Johara telah tamat. Rezeki saya setakat itu sahaja untuk bersama Ray, Hanif dan para pendengar setia Era. Mungkin ada rezeki lain untuk saya pada masa akan datang.

IKLAN

“Apa yang membuatkan saya terkesan adalah bila mengenang kembali momen ketika mula-mula kami ingin mencari keserasian. Mula-mula dulu, siapa nak cakap, kena angkat tangan. Perkara-perkara yang sebegitu yang menjadi kenangan.

“Banyak dah kejayaan dan anugerah yang kami kecapi hasil daripada sokongan anda. Kami tinggalkan Johara ini ketika kami diatas untuk mereka teruskan legasi ini. Teruskan mendengar Era. It’s a wrap,” akhirinya.

Terdahulu, Johara kini telah digantikan dengan segmen baru yang diberi nama 3 Pagi Era.

3 Pagi Era dikendalikan tiga trio baru iaitu Nabil Ahmad, Radin dan Azad Jasmin.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Youtube Jozlynn Hanania

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI