Pelakon dan usahawan, Rozita Che Wan melancarkan jenama beg tangannya sendiri hasil kerjasama Zapatos, yang dikenali dengan nama zapatosxrozitachewan tepat jam 3.00 petang semalam.

Pelancaran dan pengenalan kepada projek istimewa bersama suaminya itu telah pun diperkenalkan menerusi media sosial mereka.

Berkongsi mengenai projek berkenaan dengan lebih lanjut, Rozita atau lebih sinonim dengan panggilan Che Ta memberitahu, dia sengaja menjadikan beg tangan bagi meluaskan bidang bisnesnya atas faktor minat dan kuasa beli.

Pada masa sama, Che Ta juga ingin berkongsi apa yang diminatinya buat para wanita.

“Mengapa nak jual beg tangan? Sebab saya minat dan sukakan beg tangan. Pada saya, kalau nak berniaga ni perlulah jual apa yang kita minat, khas untuk wanita di luar sana.

IKLAN

“Malah kalau kita lihat pun, kuasa beli dan pasaran semasa itu lebih banyak produk wanita. Sukar kalau nak jual barangan lelaki. Macam beg misalnya, ada wanita yang macam tak cukup dengan dua tau tiga beg tangan.

“Kalau boleh mahu semua warna dan saiz. Jadi sebab itulah kami setakat ini mengeluarkan lima variasi warna bersama dua rekaan saiz berbeza,” kongsinya kepada MH.

IKLAN

Menyifatkan harga yang dijual berbaloi, Che Ta turut menambah, beg tangan dari jenamanya ini sesuai untuk digayakan setiap wanita.

“Harga bawah RM300. Kalau makan kat restoren besar RM300 tu jadi tahi je tau. Kalau beg tangan ni mungkin tahan lebih tiga tahun. Pembeli boleh dapatkannya secara online,” kata Che Ta dalam nada seloroh.

IKLAN

Berkongsi mengenai saingan di antara sesama rakan selebriti yang terlebih dulu turut melancarkan item sama, Ini reaksi Che Ta;

“Saya tak melihatnya seperti saingan. Ia lebih kepada pembeli ada hak untuk memilih apa yang mereka suka dan ia terpulang kepada cita rasa masing-masing,” akhiri Che Ta yang ditemui pada majlis Nona Superwoman baru-baru ini.

Foto: Instagram Rozita Che Wan