“Maafkan Mama Wahai Anak-Anak…,” – Datin Almy Nadia Positif Covid-19, Maklum Anak Turut Dijangkiti

Pelakon, Datin Almy Nadia meluahkan rasa sedih apabila dirinya telah disahkan positif Covid-19, selepas menjalani beberapa kali ujian kendiri, baru-baru ini.

Isteri kepada pelakon Datuk Fizz Fairuz memaklumkan, salah seorang anak perempuannya turut dijangkiti virus berkenaan.

Khabar duka itu dikongsikan Almy menerusi satu hantaran di akaun Instagram miliknya.

“Maafkan mama wahai anak-anak mama. 2 ahun mama jaga. Mama jaga sop sgt la ketat, tapi akhirnya tumbang.

“Mama dah start sakit dari hari jumaat lagi tapi buat test saliva 3 kali negetif, pagi ni buat test saliva terus positif.

IKLAN

“Tak ada kata-kata selagi mama maafkan mama sebab mama anak-anak mama tak dpt join pergi school, malam tadi Nana tiba-tiba batuk n selsema, pagi ni buat test positif jugak.,” tulisnya.

Di samping itu, Almy atau nama sebenarnya Almy Nadia Aminuddin memberitahu suami serta tiga orang anaknya yang lain selamat dan bebas daripada jangkitan Covid-19.

“Jadi kul 630am papa dah buat test saliva dekat yeye, yayang, baby aisyah semua negatif. Syukur alhamdulillah, just nak double cfrm terus call @kai_kaklong utk urusakan team @kumpulan_megaklinik_zahran dtg rumah buat rtk n pcr utk kami semua.

“Terima kasih kak long @kai_kaklong abg long @nafidzrazak terima kasih @kumpulan_megaklinik_zahran permudahkan segala urusan kami,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FizzAlmy (@almynadiaofficial)

Sekadar informasi, Almy dan Fizz telah mendirikan rumah tangga bersama pada 26 April 2014.

IKLAN

Pasangan ini turut dikurniakan tiga orang cahaya mata bernama Nur Afrina Arianna, 5, Nurr Afrina Aurora, 4, Nur Afrina Ayra, 2 dan Nur Afrina Aisyah yang baru sahaja dilahirkan pada Disember lalu.

Di samping itu, mereka juga turut memiliki seorang anak angkat, Nur Afrina Darwisyah, 11.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Almy Nadia