Processed with VSCO with b1 preset

Penyanyi dan hos, Roslan Shah awal semalam menerusi Instagram ada merakamkan rasa terharu apabila usahawan selebriti, Datuk Seri Aliff Syukri bermurah hati untuk mendermakan wang tunai sebanyak 10,000 Dollar bagi meringankan beban ibunya yang kini menghidap kanser perut tahap 4.

Menerusi ruangan kapsyen menerusi entri kenyataan, Roslan yang mesra disapa Cik Lan yang terkejut dengan tawaran tersebut mengakui sudah lama mengenali Aliff dan isterinya kerana pernah saling bekerjasama.

Aliff bersama isterinya, Datin Seri Shahida sekeluarga melawat itu bintang asal Singapura itu Sabtu lalu.

“Rasa terharu, terasa terkejut Dan terasa tidak percaya…Pemberian Dato Seri Aliff Syukri Dan Datin Seri Shahidah dengan hati yang ikhlas Dan Manusia yang Mulia di muka bumi ini…Cik lan tolak Cara yang baik Dan terlalu banyak.

“Cik lan sebenarnya nak merahsiakannya tetapi ini adalah cerita yang baik …Sekeluarga datang ke rumah cik lan gara gara hendak mengziarahi Ibu tercinta cik lan yang sedang Sakit tahap Stage 4 penyakit kanser Perut itu bagi cik lan dah terasa terharu kerana mengziarahi Ibu tercinta cik lan.

“Cik lan dah kenal Dato Seri Dan Datin Seri lebih 6 Tahun kerana cik lan terpilih mengikuti Road Tour Dherb sebagai pengacara majlis Dan menyanyi bersama mereka 2 tahun berturut -turut, yang cik lan tahu semasa bekerja Dato Seri Dan Datin Seri seorang yang tegas semasa kerja Dan sangat displine.

IKLAN

“Tak suka orang mencuri, cakap bohong, meminta-minta Dan Tak suka memburuk-burukkan orang. Itu lah Cara Dato Seri Dan Datin Seri suka orang yang ikhlas, Jujur Dan Amanah…Kalau Kasi marah dato Seri Aliff Syukri Memang boleh roboh bangunan yang baru siapa ya…Awasss! hehehe,”tulisnya.

Pada masa sama, Cik Lan turut meminta ramai supaya tidak menghakimi orang lain tanpa mengetahu diri mereka secara  peribadi.

“Di sebaliknya insan yang berhati Mulia Dan sangat kasih sayang insan insan yang baik denganya di sebaliknya kalau sesiapa tidak mengenali Dato Seri Aliff Dan Datin Seri Shahidah mereka tidak tahu.

IKLAN

“Kita kena menghormati Dan jangan cepat menghukum sesama manusia yang Kita tidak mengenali ya….berbaik lah dengan sesiapa saja…insyallah Allah Akan Kasi rezeki kepada sesiapa saja.

“Dato Seri Aliff sebak Dan menangis Apabila melihat Ibu tercinta cik lan Sabtu lepas…Amin.

“Semoga Suami Isteri akan di sayangi Dan menghormati Datin Aliff Syukri Dan Isterinya Datin Seri Shahidah ya. Cik lan perlukan doa saja bukan kerana duit…amin..insyallah rezeki Ada di Mana-mana,” tulisnya panjang lebar.

IKLAN

“Maaf Pemberian Duit 10,000 Dollar Cik Lan Tolak Cara Baik,” – Roslan Shah Cerita Aliff Syukri Mahu Derma Ikhlas Buat Ibunya Hidap Kanser Perut Tahap 4

Lalu menerusi entri terkininya pula, Cik Lan memaklumkan dirinya tidak menerima sumbangan yang mahu disumbangkan pasangan usahawan berkenaan. Kenyataan sama turut dikongsikannya menerusi Insta Stories.

“Maaf Pemberian Duit 10,000 Dollar Cik Lan Tolak Cara Baik,” – Roslan Shah Cerita Aliff Syukri Mahu Derma Ikhlas Buat Ibunya Hidap Kanser Perut Tahap 4

“Bagi Cik lan Doakan untuk Ibu tercinta cik lan Puan Mariam Bte Kari sudah bersyukur. Amin,” tulis Cik Lan.

Foto: Instagram Roslan Shah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI