Lisa Surihani Kagumi Heliza Helmi

Kagum dengan bakat alunan suara yang dimiliki Heliza Helmi, pelakon Lisa Surihani menjadikan wanita itu sebagai insiprasi.

Kongsi isteri kepada Yusry Abd Halim itu, Heliza bukan sahaja berkebolehan dalam menyanyi, tetapi juga suaranya sangat merdu ketika mengalunkan ayat suci Al-Quran.

"Ya Allah Ya Rabb, inspirasi-inspirasi ku! My favourite sisters!! I idolise them. Terima kasih sgt sgt utk video ini.

“Siapa mcm saya ni.. sgt sgt kagum dgn bakat harmonising mereka?

IKLAN

"Bila dngar mereka membaca Al-Quran dengan merdu dan jelas, terang makhrajnya, secara tak langsung memberikan kami inspirasi utk memperbaiki bacaan kami juga.

"Thank you my dears, syukur Alhamdulillah sgt beautiful inside out insan insan ini. Selalu positif, tidak lokek ilmu, menggalakkan kami utk mencari keredhaan Allah swt, tanpa ada sifat judgmental, malah sgt humble @nurhelizahelmi @hazwanihelmi I love you both so much," puji Lisa.

Video tersebut memaparkan Heliza dan adiknya, Hazwani menyanyikan lagu Cinta Luar Biasa nyanyian Andmesh Kamaleng.

IKLAN

Menerusi ruangan komen, dilihat Heliza turut memberikan respon terhadap perkongsian yang dilakukan juri tetap Maharaja Lawak Mega 2019 itu.

"Wallahi beliau seorang sangat sangat humble, mencintai ilmu, nak sentiasa beramal dengan ilmu, pure heart, akhlak mulia, penuh dengan kasih sayang, penuh dengan kata-kata yang baik.

IKLAN

"Suka mendoakan kebaikan orang lain, dan banyakkkkkk lagi kebaikanmu Lisaaaa. Syukur dapat kenal dengan mu. Moga Allah pelihara persahabatan kita dunia dan akhirat. Aamiin!," komen Heliza.

Lisa Surihani Jadikan Heliza Helmi Sebagai Inspirasi, “Bila Baca Al-Quran Sangat Merdu & Jelas.”

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat lebih 200,000 tontonan dan memuji kehebatan suara kedua beradik ini.

Video : Instagram Lisa Surihani

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI