“Aku Speaking Buat-Buat Slang Kang Kau Kata Aku Berlagak,” – Azah Aziz Bengang Dikata Speaking Berterabur

Pelakon popular era 90-an, Azah Aziz menerusi laman Instagramnya meluahkan rasa terhadap komen seorang individu  yang mengkritik pertuturannya dalam Bahasa Inggeris meski lama bermastautin di luar negara.

Jelasnya, sedangkan masyarakat di Kanada memahami cara perbualan orang luar dan tiada keperluan baginya mengikuti slanga di sana. Malah dia tidak mahu dikatakan sebagai lupa diri.

“Kau ni tak de kerja yee..komen aku speaking berterabur ke tulis berterabur ke..aku berterabur pun kau kecam , aku speaking French kang kau kata aku berlagak,kang kau tak faham lakk.

“Aku speaking buat2 slang kang kau kata aku berlagak..aku duk oversea lama2 klu aku speaking berterabur pun kau kecam..aku org kg baru, aku tak berlagak cam org2 duk m’sia tu, acah2 slang speaking, tak reti cakap melayu..sodehhhh.

IKLAN

“Aku speaking ikut cara aku leer.. lantakkk..org2 canada faham pun,pasal kau nak sibuk.ramai org2 kat Canada speaking berterabur gakkk..cam Mexican,Indonesian, Italian, French, Korean, Japanese,Filipino ..semua klu speaking English berterabur gakkk.

“Kau tu jeer tak pernah gi oversea kut, konon duk m’sia kenalah speaking or write proper English keee…sodehhh hidup kau dikk.

“Bff aku @shieraijoy tu memang dia terror speaking, lepas blik London terus dia speaking London kan, tapi dia tak berlagak, .. kang aku nak ajar dia speaking french lakkk sebelum dia dtg sini,mesti berterabur kann. luv u n miss u shiera,” kongsinya.

View this post on Instagram

Kau ni tak de kerja yee..komen aku speaking berterabur ke tulis berterabur ke..aku berterabur pun kau kecam , aku speaking French kang kau kata aku berlagak,kang kau tak faham lakk.. aku speaking buat2 slang kang kau kata aku berlagak..aku duk oversea lama2 klu aku speaking berterabur pun kau kecam..aku org kg baru, aku tak berlagak cam org2 duk m'sia tu, acah2 slang speaking, tak reti cakap melayu..sodehhhh… Aku speaking ikut cara aku leer.. lantakkk..org2 canada faham pun,pasal kau nak sibuk.ramai org2 kat Canada speaking berterabur gakkk..cam Mexican,Indonesian, Italian, French, Korean, Japanese,Filipino ..semua klu speaking English berterabur gakkk… kau tu jeer tak pernah gi oversea kut, konon duk m'sia kenalah speaking or write proper English keee…sodehhh hidup kau dikk…🙄✌ Bff aku @shieraijoy tu memang dia terror speaking, lepas blik London terus dia speaking London kan..😛 tapi dia tak berlagak, .. kang aku nak ajar dia speaking french lakkk sebelum dia dtg sini,mesti berterabur kann 😝🤪 luv u n miss u shiera 😘😍💋

A post shared by Norazah Aziz (@azahmontreal) on

Luahan ini mendapat reaksi pelbagai netizen yang menyifatkan individu tersebut sebagai seorang yang berfikiran sempit.

IKLAN

Sekadar makluman, Azah menetap di Montreal, Kanada selepas berkahwin dengan Daud Leroy Abdullah. Pasangan ini dikurniakan tiga anak lelaki.

Foto : Instagram Azah Aziz