Pelakon, Adam Corrie Lee ada berkongsi kisah perihal perasaan antara lelaki dan wanita yang mudah jatuh cinta dari pandangan pertama bermulanya dari mata.

Katanya, setiap lelaki perlu menjaga hati dan perasaan wanita agar tidak melebihi batas dalam pergaulan, apatah lagi jika si lelaki sudah berkeluarga.

Lalu, bintang ini ada berkongsi rasa terhadap posting terdahulu dari Isteri menerusi Instagram.

“Pagi tadi Bidadari saya @puan_fazi_fuad tulis di ig dia. Dia kata ; “Percaya atau tidak;

“Wanita akan cepat perasan apabila ada seorang lelaki suka mengusiknya. Wanita akan menyangka lelaki itu suka padanya.

“Padahal lelaki tersebut hanya mengusik sahaja. Itu mmg fitrah lelaki suka melihat wanita. Sbb itu kat akhirat , lelaki yg baik akan dpt bidadari. Manakala wanita akan dpt emas iaitu perkara bersifat kebendàan.

IKLAN

“Jadi kita sebagai wanita jgn cepat perasan, apabila ada org lelaki senyum, cakap manja-manja dgn kita…. jgn cepat jatuh hati… tambah-tambah kalau lelaki tersebut sudah dimiliki.

“Dan kpd lelaki, jgn main-mainkan wanita jika tiada niat yg betul. Jangan cuba suka suka nak test market. Hati perempuan ni lembut dan cepat rapuh jika tersalah sentuh dan rempuh.

“Dan hati wanita ini jika sudah terjatuh cinta, dia nekad untuk memiliki hati lelaki tersebut walaupun sudah berpunya.

“Pesanan utk semua tak kisah lah lelaki atau perempuan. Terutama khas adik-adik, anak-anak perempuan ku , anak lelaki ku @adamfatehlee juga.
dan juga suami ku,” konsginya.

IKLAN

Dalam masa sama, perkara tersebut pernah berlaku kepada pelakon itu juga apabila reaksi disalah erti.

“P/s: pernah terjadi pada saya, saya senyum pada rakan saya di belakang seorang wanita. Tiba-tiba wanita itu kata saya artis gatal.

“Ada juga saya tak perasan pon ada seorang gadis senyum pada saya, lalu jerit kata saya sombong. redha je la,” akhirinya.

View this post on Instagram

Pagi tadi Bidadari saya @puan_fazi_fuad tulis di ig dia. Dia kata ; "Percaya atau tidak , . Wanita akan cepat perasan apabila ada seorang lelaki suka mengusiknya. . Wanita akan menyangka lelaki itu suka padanya.. . Padahal lelaki tersebut hanya mengusik sahaja. Itu mmg fitrah lelaki suka melihat wanita. Sbb itu kat akhirat , lelaki yg baik akan dpt bidadari. Manakala wanita akan dpt emas iaitu perkara bersifat kebendàan. . Jadi kita sebagai wanita jgn cepat perasan, apabila ada org lelaki senyum, cakap manja-manja dgn kita…. jgn cepat jatuh hati… tambah-tambah kalau lelaki tersebut sudah dimiliki. . Dan kpd lelaki, jgn main-mainkan wanita jika tiada niat yg betul. Jangan cuba suka suka nak test market. . Hati perempuan ni lembut dan cepat rapuh jika tersalah sentuh dan rempuh. . Dan hati wanita ini jika sudah terjatuh cinta, dia nekad untuk memiliki hati lelaki tersebut walaupun sudah berpunya. . . pesanan utk semua tak kisah lah lelaki atau perempuan. Terutama khas adik-adik, anak-anak perempuan ku , anak lelaki ku @adamfatehlee juga. dan juga suami ku . . . #adamcorrie P/s: pernah terjadi pada saya, saya senyum pada rakan saya di belakang seorang wanita .. tiba-tiba wanita itu kata saya artis gatal. Dan ada juga saya tak perasan pon ada seorang gadis senyum pada saya, lalu jerit kata saya sombong. 😊 redha je la

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

IKLAN

Terdahulu, Adam dan Fazima berkahwin pada 2008 dan dikurniakan cahaya mata lelaki, Adam Fateh Lee yang kini mencecah usia 2 tahun.

Foto : Instagram Adam Corrie Lee

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI