Lebih sedekad menghiburkan ramai peminat di seluruh dunia, bintang Korea Selatan, Lee Kwang Soo dikhabarkan bakal meninggalkan posisinya sebagai ahli tetap bagi rancangan popular terbitan SBS, Running Man.

Pengumuman tersebut telah dibuat oleh pihak agensinya, King Kong by Starship dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada Selasa.

Menurut agensinya lagi, Lee Kwang Soo difahamkan bakal membuat penampilan terakhirnya bersama Running Man dalam episod yang akan ditayangkan pada 24 Mei depan

“Lee Kwang-soo akan mengundurkan diri daripada SBS ‘Running Man’. Pengambaran terkahiranya akan berlangsung pada 24 Mei.

“Dia telah menjalani rawatan rehabilitasi secara konsisten sejak kecederaannya pada tahun lalu, namun agak sukar baginya untuk berada dalam kondisi yang sempurna semasa rakaman.

“Selepas berbincang dengan panjang bersama ahli lain, produser dan agensi sejak kemalangan itu, dia membuat keputusan untuk berehat bagi menjaga tubuh dan mindanya.

IKLAN

“Kami berterima kasih kepad anda semua kerana memberikan kasih sayang dan perhatian kepada Lee Kwang-soo dalam ‘Running Man’,” katanya pihak agensinya.

Lee Kwang-Soo Umum Tinggalkan Runningman Selepas 11 Tahun, Penampilan Terakhir 24 Mei Ini

Lee Kwang-Soo Umum Tinggalkan Runningman Selepas 11 Tahun, Penampilan Terakhir 24 Mei Ini

Lee Kwang-Soo Umum Tinggalkan Runningman Selepas 11 Tahun, Penampilan Terakhir 24 Mei Ini

IKLAN

Mereka turut menambah, keputusan tersebut dibuat bagi memberi ruang buat Lee Kwang Soo untuk berehat memandangkan dia kini sedang menjalani tempoh pemulihan setelah mengalami kecederaan di bahagian kaki kanan akibat terlibat dalam satu kemalangan pada Februari lalu.

Dalam pada itu, stesen tv SBS turut mengeluar kenyataan bagi mengesahkan mengenai berita tersebut.

“Ahli ‘Running Man’ dan pihak produksi sudah berbincang mengenai pengunduran Lee Kwang-Soo daripda program tersebut sejak sekian lamanya. Dan kami akan menghormati segala keputusan Lee Kwang-soo.

IKLAN

“Sejak daripada kemalangan tahun lalu, Lee Kwang-soo telah menjalani proses rehabiltasi untuk kakinya, meskipun tidak berada dalam kondisi yang baik, dia menjalani rawatan tersebut dan pengambaran ‘Running Man’ pada masa yang sama atas rasa tanggungjawab dan sayangnya kepada rancangan itu.

“Walaubagaimanapun, sukar baginya untuk melakukannya serentak dan dia meluahkan kerisauan tersebut kepada ahli dan juga pihak produksi.

“Ahli lain dan pihak produksi mahu meneruskan bersama Lee Kwang-soo dalam ‘Running Man’ untuk masa yang lama, namun pandangan dia sebagai ahli rancangan itu adalah penting, jadi kami membuat keputusan untuk menghormati pilihan tersebut selepas lama berbincang.

“Walaupun terpaksa menjalani pengakhiran yang cantik, kami meminta penonton untuk memberikan sokongan kepada Lee Kwang-soo dan ahli lain yang membuat keputusan yang susah ini. Setiap ahli dan pasukan produksi juga akan menyokong Lee Kwang-soo, seorang ahli-ahli kekal. Terima kasih,” jelas pihak SBS.

Sumber: Soompi

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI