Dalam pada menghitung hari untuk melancarkan lagu baharu berjudul Look At This,  DOLLA kini rancak memuat naik foto-foto dan ‘teaser’ konsep menjelang hari pelancarannya.

Girl Grup yang dianggotai Sabronzo, Syasya, Angel, dan Tabby itu mengambil pendekatan terbabit bagi menghangatkan penantian peminat.

Pastinya, ia juga jadi peringatan buat semua untuk terus mengikuti perjalanan seni mereka menerusi naskhah terbaharu ini.

Lagi Seminggu Lancar Lagu Baru, Strategi Dolla; “Foto Dan Info Grafik Dihasilkan Khas Kerana…” Lagi Seminggu Lancar Lagu Baru, Strategi Dolla; “Foto Dan Info Grafik Dihasilkan Khas Kerana…”

Sebagaimana dilakukan artis K-Pop setiap kali menjelang‘comeback’, kumpulan ini turut menggunakan pendekatan sama.

Hantaran foto bersiri dimuat naik secara berkala dengan info grafik dalam bentuk kolaj yang menampilkan imej serta konsep yang dipilih untuk diketengahkan.

Pengurus promosi dan pemasaran Universal Music Malaysia, Anne Mukhtar berkata, pendekatan itu tentu sekali tarikan yang cukup penting.

IKLAN

“Apalagi pengikut DOLLA sememangnya ramai daripada kalangan peminat muzik K-Pop, mereka tentunya teruja melihat kumpulan itu pamer kesungguhan kongsi projek terbaru.

“Kalau kita tengok trend artis K-Pop, mereka akan menggunakan pendekatan berkongsi ‘teaser’ secara berkala setiap kali melakukan ‘comeback’.

“Jadi, untuk DOLLA pun kami buat pendekatan sama kerana kami yakin peminat mereka memang sukakan konsep yang lebih interaktif sebegitu.

“Foto dan info grafik yang dimuat naik pun dihasilkan khas kerana setiap projek termasuk lagu baharu mereka akan datangitu ada nilai istimewa tersendiri.

IKLAN

“Oleh itu, DOLLA ingin berkongsi rasa istimewa itu kepada peminat terutama atas sokongan berterusan mereka sepanjang perjalanan mereka sejak awal dulu,” katanya.

Kali terakhir DOLLA melancarkan lagu adalah pada 2 Disember lalu menerusi lagu Sudi hasil kerjasama dengan Yonnyboii.

Tahun lalu, kumpulan ini cukup rancak melancarkan beberapa lagu selain menjayakan pelbagai tawaran persembahan besar.

IKLAN

Kemudian, mereka tumpukan pula kepada penghasilanlagu Look At This sebagai projek ‘comeback’.

Pada hujung Januari lalu, DOLLA turut melakar pencapaian membanggakan apabila menjadi satu-satunya artis tempatan yang beraksi di acara muzik, Seen Festival in Kuala Lumpur 2023.

Mereka berkongsi pentas dengan penghibur K-Pop terkemuka termasuk NCT DREAM, WayV, KARD, dan ALICE.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

@mediahiburanofficial Klik untuk baca #MHnews #MediaHiburan #fyp ♬ BAD – Challenge – DOLLA

https://www.youtube.com/watch?v=8ttp5ExNbn0&t=4s

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI