Pelakon dan pengacara, Sherry Alhadad mengakui kebanyakan orang mentertawakan keputusannya untuk menyambung pengajian ke Akademi Seni Kebangsaan selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Mengimbas kenangan, Sherry memberitahu ada bertanya perlukah untuk jadi pelakon mengikuti pengajian sehingga tiga tahun dan dianggap membuang masa.

“Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback “Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback

“Dulu masa orang tanya aku lepas SPM sambung belajar mana? Aku jawab Akademi Seni Kebangsaan. Mereka tanya belajar apa kat situ? Aku jawab ambil diploma teater.

“Kebanyakkannya akan gelak dan kata “nak jadi pelakon pun kena belajar sampai 3 tahun? Buang masa je” mereka gelak. Tapi aku tak pernah pun marah atau berdendam dengan mereka,” tulisnya menerusi satu entri di Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SherryAlhadad (@sherry_alhadad)

IKLAN

Sherry bagaimanapun tidak melenting kerana menyifatkan pandangan setiap orang berlainan.

Cuma, selama tempoh pengajian, dia belajar untuk menjadi individu yang lebih baik.

“Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback “Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback

IKLAN

“Pendapat orang memang akan berbeza beza. Selama 3 tahun aku menuntut ilmu di situ,aku bukan belajar untuk menjadi pelakon tapi aku belajar untuk menjadi MANUSIA.

“Aku belajar untuk memahami maksud tersirat dan tersurat, belajar untuk menjadi orang yang mempunyai empati, belajar untuk menghormati orang lain, memberi dan menerima dan banyak lagi. Sedar diri, sedar masa, sedar ruang. Teater itu sendiri memanusiakan manusia,” katanya lagi.

“Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback “Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback “Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback

IKLAN

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

“Kebanyakan Akan Gelak Dan Kata ‘Nak Jadi Pelakon Pun Kena Belajar Sampai 3 Tahun? Buang Masa…’,” – Sherry Alhadad Throwback

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI