Peka terhadap situasi semasa, pasangan selebriti Aeril Zafrel bersama isterinya, Wawa Zainal mengambil inisiatif dengan menyediakan ‘food bank’ di Pejabat Urusan Wawa Cosmetics, Bandar Baru Bangi, Kajang, hari ini.

Aeril berkata, bantuan yang diberikan dalam bentuk makanan asas dan keperluan hariani itu terbuka kepada mana-mana individu atau golongan memerlukan.

Antara barangan keperluan disediakan adalah seperti beras, gula, tepung, milo, sardin dan banyak lagi.

“Alhamdulillah, semalam saya ada buat di sekitar Kuala Lumpur. Hari ini saya buat di kawasan sini (Bangi) pula. Saya dan Wawa menjemput kepada semua yang memerlukan untuk datang saja ambil.

“Saya tahu pada saat ini memang ramai yang berada dalam keadaan susah, jadi diharap ‘food bank’ ini sedikit sebanyak dapat membantu mereka.

IKLAN

“Dalam masa sama, jika ada antara mereka dalam kalangan pelanggan Wawa Coametics yang memerlukan, saya harap mereka sudi datang. Kami ingin berkongsi rezeki pada semua. Semoga ini dapat memberi manfaat,” katanya.

Menurutnya, dia dan Wawa juga merancang untuk membuat ‘food bank’ di lokasi lain bagi tujuan sama selain membantu mereka yang menghubunginya secara peribadi di laman sosial.

“Kami Menjemput Kepada Yang Memerlukan Untuk Datang Ambil,” – Aeril & Wawa Ikhlas Bantu, Sediakan ‘Food Bank’ Di Pejabat

IKLAN

“Insya-Allah, ‘food bank’ ini kami rancang nak buat di kawasan lain pula. Cuma, kalau yang hari ini tak habis, esok kami buka lagi. Dan memang nak habiskan dan berikan pada orang ramai yang memerlukan.

“Selain itu, ada ramai juga mesej peribadi (DM) di Instagram yang memerlukan bantuan kewangan. Itu saya dan Wawa ada hulurkan sumbangan juga. Insya-Allah, kami bantu mana yang kami termampu,” katanya.

IKLAN

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

“Kami Menjemput Kepada Yang Memerlukan Untuk Datang Ambil,” – Aeril & Wawa Ikhlas Bantu, Sediakan ‘Food Bank’ Di Pejabat