Band, Floor 88 akui berasa amat teruja selepas mereka diberikan tawaran untuk menunaikan umrah bersama peminat menerusi pakej yang diperkenalkan oleh Hotel Grand Barakah.

Menurut vokalisnya, Ayie Elham, menunaikan umrah bersama seluruh anggota kumpulan Floor 88 sememangnya sudah menjadi impian mereka sejak daripada dahulu lagi.

“Kami Macam Tak Percaya,” – Dapat Seru Tunai Umrah, Floor 88 ‘Menggigil’

Katanya lagi, mereka juga berasa amat bersyukur dengan perancangan yang telah diaturkan oleh Allah SWT buat mereka.

“Bila pertama kali kami dengar yang Floor 88 dijemput dan ditawarkan untuk pergi mengerjakan umrah, kami sebenarnya menggigil.

“Sebenarnya Floor 88 memang dah lama rancang untuk pergi buat umrah bersama-sama. Persediaan kami nak ke tanah suci memang dah lama. Cuma dari segi kos kewangan dan masa yang menjadi kekangan.

“Bila dapat tawaran macam ini, kami macam tak percaya. Jadi, kami terus terima. InsyaAllah, harapan kami agar semua dipermudahkan,” katanya kepada MH.

Ayie berkata sedemikian dalam satu temuramahnya bersama MH, baru-baru ini.

IKLAN

“Kami Macam Tak Percaya,” – Dapat Seru Tunai Umrah, Floor 88 ‘Menggigil’ “Kami Macam Tak Percaya,” – Dapat Seru Tunai Umrah, Floor 88 ‘Menggigil’

Ayien turut menambah, dia juga sebenarnya merancang untuk membawa bersama isterinya namun, segalanya harus bergantung kepada situasi semasa memandangkan isterinya itu kini sedang hamil.

“Saya ada bertanya juga kepada pihak penerbangan mengenai kebenaran untuk membawa wanita hami. Kemudian, mereka minta saya untuk mendapatkan surat rujukan daripada doktor.

“Bila saya fikir balik, risiko pun agak tinggi. Mungkin saya akan pergi dengan band dulu. Kalau ada rezeki lain kami akan pergi sekali,” katanya lagi.

IKLAN

Ketika ditanya, adakah dia sanggup berjauhan dengan isterinya untuk jangka masa yang agak lama, ini reaksi yang diberikan oleh Ayie;

“Sejak awal perkahwinan lagi dia punyai hasrat untuk ke Mekah. Cuma waktunya belum tiba.

“Bagi saya, bila dah ada panggilan tu, sebaiknya kita pergi. Dia pun faham dan kata rezeki saya dah sampai. Rezeki dia belum lagi. Dia okay untuk pergi kemudian,” ujarnya lagi.

“Kami Macam Tak Percaya,” – Dapat Seru Tunai Umrah, Floor 88 ‘Menggigil’ “Kami Macam Tak Percaya,” – Dapat Seru Tunai Umrah, Floor 88 ‘Menggigil’

IKLAN

Floor 88 dijangkan bakal berangkat ke Mekah pada 18 hingga 26 Mei depan.

Pakej yang diperkenalkan oleh pihak Grand Barakah Hotel ini turut mempelawa para peminat untuk turut sama menunaikan umrah bersama band, Floor 88.

Dalam perkembangan lain, kumpulan Floor 88 bakal mengadakan konsert berskala besar pada 27 Mac depan.

Sebanyak 13 lagu akan dipersembahkan dengan susunan muzik yang berbeza dan tidak pernah ditunjukkan oleh Floor 88 sebelum ini.

Tiket akan bermula dengan harga RM60 untuk zon C, RM150 zon B, RM200 zon A dan RM300 untuk zon VVIP.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Kredit Foto: Instagram Floor 88

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI