Selepas menceburi bidang lakonan, terbaharu personaliti media sosial, Ryan Bakery meneroka satu lagi cabang seni baharu bergelar penyanyi pula.

Tampil dengan single pertama iaitu Raya Last Minit kolaborasi bersama Andi Bernadee, Ryan atau Muhammad Ryan Fahmi Bakery, 28, berkata dia sekadar ingin mewarnai dan memeriahkan lagi industri seni tanah air.

“Mulanya saya agak nervous nak masuk studio rakaman.

“Tapi Andi sangat supportive dan banyak beri tunjuk ajar pada saya.

“Kami Berdua Cepat Ngam, Dia Jenis ‘Masuk Air’ Juga,” – Bidang Baru, Ryan Bakery Rakam Lagu Raya Dengan Andi Bernadee “Kami Berdua Cepat Ngam, Dia Jenis ‘Masuk Air’ Juga,” – Bidang Baru, Ryan Bakery Rakam Lagu Raya Dengan Andi Bernadee

“Tujuan saya ceburi bidang nyanyian ini pun adalah sekadar untuk mewarnai lagi industri.

IKLAN

“Saya terbuka untuk terima sebarang maklum balas ramai terhadap lagu raya kami ini,” katanya kepada MH.

Ryan ditemui pada majlis pelancaran lagu raya duet bersama Andi berjudul Raya Last Minit yang diadakan di Ibis Hotel, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Berkongsi lanjut mengenai kolaborasi itu, Ryan senang bekerja dengan Andi yang disifatkan sama-sama masuk air seperti dirinya.

“Kami berdua memang cepat ngam, Andi pun jenis masuk air (gila-gila) juga.

IKLAN

“Kami Berdua Cepat Ngam, Dia Jenis ‘Masuk Air’ Juga,” – Bidang Baru, Ryan Bakery Rakam Lagu Raya Dengan Andi Bernadee “Kami Berdua Cepat Ngam, Dia Jenis ‘Masuk Air’ Juga,” – Bidang Baru, Ryan Bakery Rakam Lagu Raya Dengan Andi Bernadee

“Kalau nak tahu penggambaran muzik video lagu ini pun hanya mengambil masa sehari sahaja untuk diselesaikan.

“Memang senang bekerja dengan produksi ini, semuanya dipermudahkan.

“Raya Last Minit ini pun saya suka genre lagu-lagu satira dan humor yang diselitkan menerusi naskhah ini.

IKLAN

“Lagu ini menceritakan situasi persiapan raya last minit. Semua persiapan untuk menyambut raya dilakukan di saat akhir contohnya lupa nak selit duit dalam sampul raya, pakai songkok secara senget dan lupa beli tiket untuk balik raya.

“Dan saya percaya kita semua pernah lalui pengalaman macam ini lebih-lebih lagi bila tahun lepas kita semua raya mengejut,” katanya berseloroh.

Raya Last Minit merupakan hasil ciptaan Firdaus Rahmat, Iqie Hugh dan John Jeeves.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI