Pelakon Shakilla Khoriri berkongsi foto throwback lima tahun lalu apabila kekasihnya (kini sudah bergelar suami) iaitu Fizi Ali pertama kali menghadiahi sejambak bunga kepadanya.

Malah, ibu kepada Ameena Sofia ini juga mengakui bahawa setiap perkahwinan adalah lebih indah apabila pasangan semakin mula mengenali antara satu sama lain.

“Gambar ni diambil oleh Mak aku pada tahun 2014.

“Pertama kali terima bunga dari lelaki ni yang aku betul dah terima dia sebagai kekasih ketika ITU.

“Masa bercinta semua manis. Serious semuanya manis. Mungkin segala warna sebenar masing2 belum terlihat. Nampak ayat bahasa aku.

“Tak pernah terfikir dia akan jadi suami dan bapak pada anak aku hari ni. To be honest, masa ni bercinta untuk mengisi kekosongan hati yang dah lama kosong dan tawar dengan kaum lelaki ni,” kongsi Shakilla.

Dalam pada itu, bintang drama Papa Ricky ini juga menasihati bekas kekasihnya yang terdahulu agar menjadi seorang lelaki atau suami yang bertanggungjawab dan penyanyang.

“Yang lepas2 semua hampeh. Kalau ada ex aku yang baca ni, semoga awak2 jadi lelaki / suami yang baik hari ni.

IKLAN

“Lelaki ni nampak macam begong2 pada aku ketika itu dan mungkin sekarang. (oh Ampunkan aku suami).

“Tapi deep inside him ada super power yang buat hati batu aku mencair macam ice cream. Hebat mak esah kau Fizi,” maklum Shakilla.

Shakilla bagaimanapun yakin setiap yang berlaku pasti ada hikmah.

“Aku sebenarnya nak cakap, tak semua apa yang kita rancang dulu atau sekarang kita akan capai atau dapat. Aku punya perancangan dulu jauh dari apa yang berlaku sekarang.

IKLAN

“Tapi kau percaya pada aturan Allah yang tak pernah silap untuk kita semua. Percaya atau tak. Pendosa atau tidak. Baik atau jahat. Allah atur jalan kau sebaiknya.

“Rupanya berkahwin lebih manis dari bercinta kalau kena GAYA. Ikut patern pasangan masing2. Kalau kau jenis nak pelihara hubungan, kau sama2 aku rasa bahagia.

“Tapi bila hati salah sorang tu berubah atau beralih, kau jangan sedih. Kau fikir. Tak semua jalan yang baik akan kekal. Kadang akan terhenti kebahagian atas alasan tertentu yang pastinya aturan Allah ada rahsia tersembunyi untuk kita semua hamba DIA.

“Kau menangis seharian takpa. Tapi esok mula langkah baru. Kehidupan terlalu singkat untuk tangisi keperitan hati. Percaya yang kau layak dengan satu kehidupan baru yang lebih baik dari sekarang yang Allah rahsiakan pada kau untuk masa akan datang.

IKLAN

“Ya, pasti akan ada yang kata, kau boleh cakap, sebab tak kena batang hidung. Betul. Aku tak tahu apa RASA dia. Dan sebab itu lah aku menulis ayat ni untuk AKU. Bukan pada orang lain.

“Aku pendosa. Tapi Allah bagi aku sesuatu yang sampai hari ni aku rasa aku masih tak layak ..Terima Kasih Allah. Terima Kasih Fizi & Ameena,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

#💋• . Gambar ni diambil oleh Mak aku pada tahun 2014. . Pertama kali terima bunga dari lelaki ni yang aku betul dah terima dia sebagai kekasih ketika ITU. . Masa bercinta semua manis. Serious semuanya manis. Mungkin segala warna sebenar masing2 belum terlihat. Nampak ayat bahasa aku 🤣 . . Tak pernah terfikir dia akan jadi suami dan bapak pada anak aku hari ni. To be honest, masa ni bercinta untuk mengisi kekosongan hati yang dah lama kosong dan tawar dengan kaum lelaki ni. Yang lepas2 semua hampeh. Kalau ada ex aku yang baca ni, semoga awak2 jadi lelaki / suami yang baik hari ni. . . Lelaki ni nampak macam begong2 pada aku ketika itu dan mungkin sekarang. (oh Ampunkan aku suami ) 🙏🏻 . . Tapi deep inside him ada super power yang buat hati batu aku mencair macam ice cream. Hebat mak esah kau Fizi. 🙏🏻 . . Aku sebenarnya nak cakap, tak semua apa yang kita rancang dulu atau sekarang kita akan capai atau dapat. Aku punya perancangan dulu jauh dari apa yang berlaku sekarang. . Tapi kau percaya pada aturan Allah yang tak pernah silap untuk kita semua. Percaya atau tak. Pendosa atau tidak. Baik atau jahat. Allah atur jalan kau sebaiknya. . . Rupanya berkahwin lebih manis dari bercinta kalau kena GAYA. Ikut patern pasangan masing2. Kalau kau jenis nak pelihara hubungan, kau sama2 aku rasa bahagia. . . Tapi bila hati salah sorang tu berubah atau beralih, kau jangan sedih. Kau fikir. Tak semua jalan yang baik akan kekal. Kadang akan terhenti kebahagian atas alasan tertentu yang pastinya aturan Allah ada rahsia tersembunyi untuk kita semua hamba DIA. . Kau menangis seharian takpa. Tapi esok mula langkah baru. Kehidupan terlalu singkat untuk tangisi keperitan hati. Percaya yang kau layak dengan satu kehidupan baru yang lebih baik dari sekarang yang Allah rahsiakan pada kau untuk masa akan datang. . . Ya , pasti akan ada yang kata, kau boleh cakap, sebab tak kena batang hidung. Betul. Aku tak tahu apa RASA dia. Dan sebab itu lah aku menulis ayat ni untuk AKU. Bukan pada orang lain. . . Aku pendosa. Tapi Allah bagi aku sesuatu yang sampai hari ni aku rasa aku masih tak layak 🙁 . . Terima Kasih Allah. Terima Kasih Fizi & Ameena ❤️

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Sementara itu, netizen telah memberikan komen yang pelbagai terhadap perkongsian ibu beranak satu itu.

“Kalau Ada Ex Aku Yang Baca Ni, Semoga Awak Jadi Lelaki/Suami Yang Baik,” – Shakilla Khoriri “Kalau Ada Ex Aku Yang Baca Ni, Semoga Awak Jadi Lelaki/Suami Yang Baik,” – Shakilla Khoriri “Kalau Ada Ex Aku Yang Baca Ni, Semoga Awak Jadi Lelaki/Suami Yang Baik,” – Shakilla Khoriri “Kalau Ada Ex Aku Yang Baca Ni, Semoga Awak Jadi Lelaki/Suami Yang Baik,” – Shakilla Khoriri

Untuk rekod, Shakilla dan Fizi mendirikan rumah tangga pada pada 18 Februari 2018 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Ameena Sofia, lima bulan.

Foto : Instagram Shakilla Khoriri