“Kakak Strong, Everything Gonna Be Ok. Semua Sayang Kakak,” – Bapa Sissy Iman

Bapa kepada penyanyi Sissy Iman iaitu Aliff Mohammad Kamil menulis coretan indah buat anaknya itu menerusi sebuah hantaran terkini yang dikongsikan di Instagram, awal hari ini.

Berkongsi situasi sewaktu proses kelahiran Sissy atau nama sebenarnya, Sissy Imann Mohammad Kamil, Aliff turut mendoakan agar urusannya dipermudahkan.

Sissy menerusi platform sama menjelaskan dia terpaksa ditidurkan bagi menjalani prosedur kesihatan. Bagaimanapun butiran terperinci mengenainya tidak dikongsikan.

“Kelahirannya aku tunggu dengan penuh harapan. Waktu tu aku kecewa tapi dalam masa yang sama aku redho.

“Doktor: 98% kandungan Puan adalah lelaki selepas scan.

“Aku: Kenapa tak 100%, doc?

“Doc: Selebihnya, up to God (Doktor India)

“Nak sangat yang kali ini girl. Kehadirannya memanglah banyak dugaan,” tulisnya.

Aliff pada masa sama turut berkongsi keadaan anak perempuannya itu ketika proses kelahiran.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aliff Mohammad Kamil (@alifflayla)

“Dengan keadaan kandungan ; Songsang, ‘lipat dua’, delay 18 hari pulak tu. Pintu dah buka 2cm tapi masih tak ‘engagage’, to comfy inside, rasanyalah. Saiz besar, berat 3.8kg. Ambil masa untuk menangis.

“Aku: Apa option kami?

“Doktor: Dah due, leh je ikut tingkap (doktor berseloroh).

“Aku: I want your personal advice instead of your professional advice.

“Doktor: God knows when it ripe. But still you have your own choice because your baby is already due.

“Aku decided second option, normal delivery.

“Bonda: Ikut abanglah… Dia jenis wife yg akur kata suami. Dia tau, I want best of her and baby. Dia memang steady.

“Aku: Boy or Girl, Doc?

“Doktor: U discover it yrslf.

IKLAN

“Aku: Tq Allah. Girl! Akhirnya, lahirlah dia, Sissy Imann @ Cynta Hartie. Azan aku di telinganya lain macam pula bunyinya. Mendayu semacam. Syukurnya tak terkata,” coretnya.

Atas keadaan terkini, Aliff turut menitipkan doa buat anak tersayang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aliff Mohammad Kamil (@alifflayla)

“Tapi hari ni dia kt sini, di bilik tu. Sekali lagi aku kena tunggu luar dengan penuh harapan. Lata khaf wala tahzan, Innallahama ana. Moga dipermudahkan segalanya dan lancar, InsyaAllah.

“Ayahanda tahu, kakak strong. Everything gonna be ok. Semua sayang kakak. Ayahanda sayang kakak,” tulisnya lagi.

Menerusi Insta Stories, dia mendoakan yang baik-baik.

“Kakak Strong, Everything Gonna Be Ok. Semua Sayang Kakak,” – Bapa Sissy Iman

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini