Pelakon Julia Farhana Marin mendedahkan dia sebenarnya sudah empat tahun memakai tudung namun terpaksa melakukannya secara ‘on and off’ kerana terikat dengan tuntutan kerja.

Namun, memasuki tahun ini, Julia, 29, mengambil keputusan untuk terus berhijab penuh dan istiqamah dengan keputusannya itu.

“Sebenarnya, orang tidak tahu saya sudah pakai tudung sejak empat tahun lalu secara ‘on-off’, cuma masih belum betul mengubah penampilan sepenuhnya pada ketika itu.

“Disebabkan masih belum bersedia untuk menukar imej, saya sering buka tudung apabila masuk set penggambaran dan pakai semula selepas bekerja.

 

View this post on Instagram

; transform: translateY(-4px) translateX(8px);”>

 

A post shared by Julia Farhana Marin (@juliafarhanamarin)

IKLAN

“Namun, tahun ini saya tergerak hati untuk terus pakai dan mahu terus istiqamah,” katanya kepada MH.

Berkongsi lanjut perjalanan penghijrahannya itu, Julia berkata dia masih lagi belajar dan terbuka dengan segala teguran yang diberikan terhadap dirinya.

“Meskipun sudah bertudung, banyak lagi perkara saya tidak tahu dan saya masih dalam proses pembelajaran.

IKLAN

“Selepas bertudung, ada orang tegur saya bahawa kaki juga aurat dan saya baru tahu perkara tersebut.

IKLAN

“Saya akan tetap melakukan kesilapan dalam menutup aurat.. jadi beri saya masa untuk belajar menjadi lebih sempurna,” katanya lagi.

Untuk info, Julia yang berdarah kacukan Melayu-Itali ini berkahwin dengan Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharom pada 14 Disember tahun lalu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI