Penyanyi nasyid, Dr. Fitri Haris meluahkan rasa syukur selepas ditawarkan peluang untuk menyambung pelajarannya tetapi kali ini dalam jurusan Diploma Pendidikan Tinggi.

Menurut Fitri, surat tawaran daripada pihak universiti awam tersebut sudah pun diterimanya dan kelasnya dijadualkan akan bermula pada Januari nanti.

“Jom Buat Proposal Second PhD,” – Cayalah! Dr. Fitri Haris Sambung Belajar Lagi, Kali Ini Dalam Bidang Diploma Pengajian Tinggi

“Alhamdulillah offer letter utk Diploma pendidikan tinggi dah dapat. Bulan Januari jadi student semula.

IKLAN

“Rasa macam nak apply untuk buat second Ph.D pulak rasa. Biasanya bila dah ada rasa ni kena go on! Ok jom buat proposal 2nd Ph.D. Bismillah jom buat phd @villafila,” tulisnya.

Menerusi perkongsian di Instagram, juara program Gema Gegarvaganza musim pertama itu memaklumkan tawaran tersebut membuatkan dirinya lebih bersemangat untuk menyambung pelajaran seterusnya memperoleh ijazah Doktor Falsafah (PhD) keduanya.

IKLAN

Malah, Fitri yang juga merupakan bekas anggota kumpulan nasyid, UNIC secara berseloroh mengajak isterinya untuk turut sama menyambung ke peringkat PhD.

IKLAN

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen teruja mendengar perkhabaran tersebut selain turut menitipkan ucapan selamat maju jaya buat Fitri.

“Jom Buat Proposal Second PhD,” – Cayalah! Dr. Fitri Haris Sambung Belajar Lagi, Kali Ini Dalam Bidang Diploma Pengajian Tinggi

Terdahulu, Fitri baru sahaja menerima ijazah Doktor Falsafah (PhD) dariUniversiti Nottingham kira-kira setahun lalu dalam bidang Musicology.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI