Berkongsi sedutan temu bual Mingguan Wanita yang bersiaran siang tadi, pelakon Betty Benafe menyifatkan perceraian adalah perlu sekiranya itu jalan terbaik buat pasangan untuk muhasabah diri.

Tambahnya lagi, tiada guna kekal dalam perkahwinan sekiranya memudaratkan diri.

Perceraian adalah perkara yang Allah murka. Bergegar pintu Arash… Betul! Tapi jika perkahwinan itu memudaratkan kita, dan segala usaha untuk memperbetulkan dan menyelamatkan rumahtangga sudah di jalankan, sudah mendapat rawatan, nasihat dari pihak psychology, ustaz, therapist, pon gagal.

“Maka jawapannya talak satu lah jalan terbaik, untuk kedua pasangan bermuhasabah diri.. Still boleh “Raj,I” iaitu rujuk bila bila masa,” jelasnya.

Namun kata ibu kepada dua anak ini, andai masih ada sisa kesabaran dan tabah melayari pancaroba rumah tangga, pasti dijanjikan ganjaran syurga.

Tapi kalau anda masih kuat bersabar sampai akhir hayat maka janji Tuhan SYURGA buatmu. Moga masalah kita tidak terkesan kepada pembesaran anak anak kita.

IKLAN

“Faktor pesersekitaran rumah dan sekeliling untuk diri anak anak dan diri kita sangat penting dalam psychology pemikiran kita.

“Pemikiran kita akan membentuk tindakan kita sama da positif atau negatif.

“Mengenali corak pemikiran pasangan atau orang sekeliling sangat penting agar dapat kita faham pemikiran mereka dan cara berhubung dengan mereka secara effective. Dalam business juga sama.

IKLAN

Saya juga belajar mengenali cara saya berfikir serta cara anak anak saya berfikir dengan kaedah “colored brain ” teknik. Tak caya tanya @fizoomar. Dia dah buat walaupun tak khatam kaedah pembelajaran. It was great ya fizo.

“Jangankan pasangan, even tempat kerja, teman teman sekeliling dan lain lain bidang sangat memerlukan kaedah ini.

“Terutama bidang perniagaan sangat penting ada ilmu ini. Yang mana S.E.X.Y module yang sesuai untuk online digital marketing business, kursus memahami diri, memahami angkatan angkatan pekerja syarikat, dan meningkatkan sales business dalam sekelip mata. Layari 👇 Www.ellezadaacademy.com,” tulisnya panjang lebar.

IKLAN
View this post on Instagram

Perceraian adalah perkara yang Allah murka. Bergegar pintu Arash… Betul! Tapi jika perkahwinan itu memudaratkan kita, dan segala usaha untuk memperbetulkan dan menyelamatkan rumahtangga sudah di jalankan, sudah mendapat rawatan, nasihat dari pihak psychology, ustaz, therapist, pon gagal….Maka jawapannya talak satu lah jalan terbaik, untuk kedua pasangan bermuhasabah diri.. Still boleh "Raj,I" iaitu rujuk bila bila masa. Tapi kalau anda masih kuat bersabar sampai akhir hayat maka janji Tuhan SYURGA buatmu. Moga masalah kita tidak terkesan kepada pembesaran anak anak kita. Faktor environment rumah dan sekeliling untuk diri anak anak dan diri kita sangat penting dalam psychology pemikiran kita. Pemikiran kita akan membentuk tindakan kita sama da positive atau negatif. Mengenali corak pemikiran pasangan atau orang sekeliling sangat penting agar dapat kita faham pemikiran mereka dan cara berhubung dengan mereka secara effective. Dalam business juga sama. Saya juga belajar mengenali cara saya berfikir serta cara anak anak saya berfikir dengan kaedah "colored brain " teknik. Tak caya tanya @fizoomar. Dia dah buat walaupun tak khatam kaedah pembelajaran. It was great ya fizo. Jangankan pasangan, even tempat kerja, teman teman sekeliling dan lain lain bidang sangat memerlukan kaedah ini. Terutama bidang perniagaan sangat penting ada ilmu ini. Yang mana S.E.X.Y module yang sesuai untuk online digital marketing business, kursus memahami diri, memahami angkatan angkatan pekerja syarikat, dan meningkatkan sales business dalam sekelip mata. Layari 👇 Www.ellezadaacademy.com

A post shared by Betty Banafe (@bettybanafe) on

Melihat ketabahan ibu tunggal ini, netizen menyatakan kekaguman.

“Jika Perkahwinan Itu Memudaratkan Kita…,” – Tegaskan Allah Murka Dengan Cerai, Betty Benafe Sifatkan Talak Satu Jalan Terbaik

Betty dan Bruce Dargus mendirikan rumah tangga pada 8 Disember 2012 dan bercerai 10 Julai lalu. Mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Julia Claire Dargus, 6, dan Bruce Dean Dargus, 4.

Foto : Instagram Betty Benafe

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI