Aktor tampan, Remy Ishak marakamkan ucapan penghargaannya buat mantan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang secara rasmi telah meletakkan jawatannya pada Isnin.

Menurut Remy, segala jasa Tan Sri Muhyiddin dalam mentakbir negara dikala krisis pendemik Covid-19 akan dikenang sampai bila-bila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Remy Ishak (@remyishak)

“Assalamualaikum Tan Sri @muhyiddinyassin_official, terima kasih atas segala bakti yang telah dicurahkan buat seluruh rakyat dan negara Malaysia tercinta.

“Jasa baik dan usaha Tan Sri sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-8 yang berjuang untuk rakyat saat pandemic covid-19 melanda negara akan dikenang hingga akhir hayat,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Keluarga Bahadon itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

“Jasa Baik & Usaha Berjuang Untuk Rakyat Akan Dikenang Hingga Akhir Hayat,” – Pimpin Negara Di Kala Krisis Pendamik, Remy Ishak Kenang Jasa Tan Sri Muhyiddin Yassin “Jasa Baik & Usaha Berjuang Untuk Rakyat Akan Dikenang Hingga Akhir Hayat,” – Pimpin Negara Di Kala Krisis Pendamik, Remy Ishak Kenang Jasa Tan Sri Muhyiddin Yassin

Dikesempatan itu juga, Remy turut mendoakan semoga Tan Sri Muhyiddin serta keluarganya sentiasa dikurniakan kesejahteraan dan kesihatan yang baik.

“Saya mendoakan kesejahteraan dan rahmat buat Tan Sri serta seluruh ahli keluarga. Semoga Tan Sri diberikan kesihatan yang lebih baik dan dirahmati ALLAH SWT. Amin Amin Ya Rabb al amin,” ujarnya lagi.

“Jasa Baik & Usaha Berjuang Untuk Rakyat Akan Dikenang Hingga Akhir Hayat,” – Pimpin Negara Di Kala Krisis Pendamik, Remy Ishak Kenang Jasa Tan Sri Muhyiddin Yassin

IKLAN

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan perasaan yang sama selain turut menitipkan ucapan terima kasih buat Perdana Menteri Malaysia yang ke-8 itu.

“Hadir dan pergi dengan cara terhormat even its hard we know you already do the best. Terima kasih Abah.

“Kita suka post ini. Ikhlas dan dirasai di hati.

“Terima kasih abah. Moga Abah sentiasa di bawah rahmat dan kasih sayang Allah SWT.

IKLAN

“Semoga Abah diberikan kesihatan yang baik, dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Terima kasih Abah,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

“Jasa Baik & Usaha Berjuang Untuk Rakyat Akan Dikenang Hingga Akhir Hayat,” – Pimpin Negara Di Kala Krisis Pendamik, Remy Ishak Kenang Jasa Tan Sri Muhyiddin Yassin

Semalam, Tan Sri Muhyiddin mengumumkan perletakan jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia kelapan.

Perkara itu dimaklumkan beliau pada satu sidang media di pejabatnya di Putrajaya, yang turut disiarkan secara langsung di pelbagai platform telekomunikasi, termasuk televisyen dan media sosial.

Sumber: Instagram Remy Ishak & Tan Sri Muhyiddin Yassin

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI