“Jalan Depan Bilik Mak Iti, Akan Dengar Suara Wanita Menyanyi,” – Asyraf Khalid Kongsi 4 ‘Fakta’ Tok Ti

Anak tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza, Asyraf Khalid baru-baru ini ada mendedahkan perangai sebenar ibunya itu apabila berada di rumah.

Kongsinya menerusi aplikasi ‘Ask Me A Question’ di Insta Stories, seorang individu bertanya soalan kepadanya perihal sifat Tok Ti di rumah.

Lalu, perkongsian tersebut mendapat perhatian hingga dikongsi pemilik Twitter yang mengguna akaun Jasli Jamil, beberapa hari lalu.

“Tok Ti garang tak kat rumah? Boleh ceritakan tak keperibadian beliau di rumah?, soal netizen. 

Lalu, Asyraf yang juga suami kepada usahawan Tya Arifin memberikan respon.

IKLAN

“Tak, Mak iti tak garang. Dia suka ckp lembut2 & baik2 je.. Macam mana kita tengok kat TV, mcm tu lah dia kat rumah 

“Kalau nak bonus facts ada lah sikit. 1) bagi mak iti, makan apa pun semua sedap. Kalau tak sedap pun, dia akan ckp sedap.. So sekarang, tak ada siapa tanya mak iti kalau makanan tu sedap atau tak.

“2) Mak iti org yg penyabar & tak marah pun pd org. Paling2 pun dia tegur buat muka serious. Tu pun masa i nakal, maklumlah umur awal2 20an masa tu. Sekarang dah tak pernah kena marah atau tegur dah.

 3) Mak it memang suka menyanyi. Twinkle2 little star pun jadi utk dia ad-libs. Selalu kalau jln depan bilik mak iti akan dengar suara wanita menyanyi,” kongsi Asyraf jujur. 

IKLAN

Lantas, perkongsian itu telah membuatkan Jasli Jamil memberikan respon terhadap Asyraf.

Perkongsian tersebut juga sehingga kini mendapat lebih 10,000 ulang kicau!

Twitter : Jasli Jamil