Usahawan yang pernah melahirkan single berjudul Hujan dan pernah menyertai Big Stage 2022, Iqbal Zukefli berkongsi pengalamannya berlakon filem bersama bekas majikan, Datuk Seri Vida.

Bergandingan menerusi filem berjudul Gui, Iqbal memberitahu pada awalnya dia tidak diberikan skrip dan semuanya dilakukan secara spontan.

Bagaimanapun, atas kepercayaan produksi, beberapa babak melibatkannya telah ditambah.

“Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak? “Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak?

“Lakonan saya dengan Datuk Seri Vida dalam filem Gui yang akan ditayangkan di @astrofirst.official.

“‘Gui’ bermaksud hantu dalam Bahasa Mandarin. Senang hati dapat berlakon bersama @fauziahnawi , @iamellymazlein , @azadsyaziraroses , @bellngasriofficial dan @radin_era.

IKLAN

“Waktu ini saya dengan Dato Seri Vida hanya beraksi di depan kamera sahaja tanpa bercakap apa-apa walau duduk sebilik.

“Setahun saya tidak berbicara baik dengan Dato Seri Vida. Dalam lakonan orang nampak kami mesra bergurau senda, usik mengusik. Apapun, kata semua ‘chemistry’ kami kuat untuk lakonan.

“Di set penggambaran, kami tidak ada skrip. Semua aksi dan skrip adalah spontan. Setelah pengarah lihat saya mampu berlakon, tiba-tiba banyak scene yang ditambah,” tulisnya di dalam sebuah hantaran di Instagram.

Malah menerusi perkongsian sama, Iqbal turut terharu apabila dia sekali lagi telah ditawar untuk membintangi sebuah filem dan telefilem lain selepas ini.

IKLAN

“Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak?

“Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak?

IKLAN

“Juga syukur di set juga saya terus dapat dua tawaran filem dan telemovie lagi untuk seterusnya. Saya tetap mentah perlu banyak belajar.

“Ini semua atas bantuan pengarah, krew dan pelakon yang hebat mengajar saya. @saphirescreen @hasnizanordin. Tunggu tayangannya. Ada bakat berlakon tak saya agaknya ya?,” tanya Iqbal.

“Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak?“Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak?

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI