Berkongsi di Instagram mengenai daripada sebuah artikel mengenai isu pernikahannya, Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan menegaskan apa yang diperkatakan itu adalah berita palsu.

“Ini adalah berita palsu!

“Story yang telah dimuat naik pada instagram saya semalam adalah bukan dari saya. Instagram saya telah dihacked oleh ‘seseorang’. Cukuplah menabur fitnah pada saya.

“Saya mohon @mstaronlineofficial perbetulkan kenyataan tersebut. Pernikahan saya dan @hanaazraa adalah di bawah pengetahuan family kami berdua. Tolong jangan sebarkan berita palsu pada bulan mulia ini.

IKLAN

“Jangan cemarkan bulan yang mulia ini. Saya doakan ‘seseorang’ itu diberi petunjuk,” maklumnya.

Memetik laporan berkenaan, pasangan ini didakwa telah selamat bernikah di Thailand apabila penceramah bebas itu mengesahkannya di Insta Stories miliknya.

IKLAN

“Saya tidak akan menafikan yang melihat saya di sempadan 2 mei lepas. Terima kasih yang menyebarkan. Yang penting hubungan saya sudah halal.

“Berhenti mengecam saya seolah2 hanya saya yang melakukannya. Sila jaga tepi kain masing2. Terima kasih,” kongsinya lagi.

IKLAN

Insta Stories ini bagaimanapun telah dipadam beberapa minit kemudian.

Kontroversi rumah tangga penceramah bebas ini mula mendapat perhatian apabila bekas isteri, Ain Afini membuat pendedahan telah berpisah ketika sarat mengandung tujuh bulan.

Foto : Instagram PU Abu