Usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida yang menduduki kerusi Presiden Netizen di Big Stage 2022 akui terkejut dengan keberadaan Iqbal Zulkifli yang menjadi peserta ke-12 bagi program yang kini memasuki musim keempat itu.

Menurut Vida atau Hasmiza Othman, 50, dia tidak menyangka selain menyifatkan nyanyian usahawan tersebut baik berbanding dulu.

“Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal “Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal

“Sebenarnya saya tak sangka, terkejut tup tup tup… Dan memang… pada saya sedaplah. Tak tahulah… saya tengok memang berbezalah dibandingkan kalau dulu dia menyanyi dengan sekarang,” katanya.

Ditanya berapa markah yang mahu diberikan sekiranya boleh berbuat demikian, penyanyi lagu I Am Me ini akui akan beri markah yang tinggi.

“Saya bagi markah banyaklah. Bukan sebab saya ada apa-apa. Kalau nak diikutkan, kalau ada berbalah ke apa mesti saya beri markah sikit betul tak?

IKLAN

“Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal “Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal “Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal

“Tapi saya profesional sebagai telinga yang sedap didengar. Saya rasa dia pun adalah nilai nyanyian dia. Improve sangat banyak, sedap didengar dan ‘melayang’ saya rasa penonton di rumah.

“Tempo apa semua tu… saya rasa saya pun memang ada masalah tu. Tapi yang penting tidak mengecewakan, tidak kelaut suara. Sedap dengarlah. Tidak off tempo terus,” katanya.

IKLAN

“Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal “Improve Banyak, Sedap Didengar Dan ‘Melayang’ Saya Rasa Penonton Di Rumah,” – Komen Vida Fasal Nyanyian Iqbal

Mengulas mengenai pemilihannya sebagai antara yang terlibat secara langsung dalam program nyanyian bakat baru ini, Vida akui mahukan yang terbaik.

“Saya terkejut kerana diberikan tanggungjawab dan kepercayaan, biasanya kena kecam. Tapi Presiden Netizen kena balance. Tiada lagi dan saya tak nak dah kecaman.

IKLAN

“Saya harap boleh menerima saya dalam Big Stage 2022 dan saya mahu yang terbaik. Saya mewakili suara anda netizen di luar sana,” katanya ketika ditemubual menerusi segmen Big Stage Live+.

Vida terdahulu memulakan tugasnya dengan permohonan maaf secara terbuka kepada semua sekiranya ada perkara yang mengguris hati, terkasar bahasa dan tersilap kata.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI