Penyanyi, Sufian Suhami pernah hit dengan lagu singlenya berjudul Dimatamu yang pernah menjadi viral suatu ketika dahulu. 

Lagu Dimatamu itu merupakan lagu ciptaan Sufian sendiri setelah Sufian putus cinta bersama dengan bekas tunangnya yang merupakan seorang pelakon jelita, Elfira Loy.

Hati Terluka Kerana Dek Putus Cinta, – Sufian Suhaimi Share Tips Move On!

MH telah menemui Sufian ketika bintang ini terlibat menerusi persembahan di Showcase Prelude AJL 33 di KL Live, Kuala Lumpur. 

Lantas, MH telah kepada Sufian mengenai perkembangan terkini Sufian, yang dia kini telah mengembangkan bakatnya dalam bidang lakonan. 

IKLAN

Pada masa sama, dia juga telah berlakon untuk sebuah telemovie bertajuk Bayang yang di TV3. 

Sufian pernah melalui satu fasa cinta tak kesampaian, MH bertanyakan kepada Sufian apakah tips move on yang boleh dikongsikannya. 

Lantas, Sufian berkata  

IKLAN

 “Kepada mereka semua yang terluka hati mencari atau mencari arah tujuan selepas ditinggalkan, I suggest you guys to surround yourself with positive people,”

“Saya sangat bernasib baik kerana saya dikelilingi kawan-kawan, keluarga yang sangat supportive.So saya rasa anda juga memerlukan orang orang yang sebegitu”

Selain itu, Sufian juga berkata dengan menyibukkan diri bersama aktiviti harian juga merupakan salah satu tips untuk dia move on dari putus cinta. 

Inilah nasihat Sufian kepada semua insan yang pernah senasib dengan Sufian. 

IKLAN

Sufian berharap nasihat ini boleh dijadikan panduan kepada semua orang.

Jadi kepada sesiapa yang tengah nak move on dari putus cinta, boleh lah ikut nasihat Sufian okey! 

Good luck buat Sufian dan semua para finalis AJL 33 yang akan bersaing 3 Februari depan! 

Foto : Instagram TV3