Pelakon dan usahawan, Tya Arifin tidak dapat menahan rasa sebak dan sedih apabila terpaksa melepaskan kereta utamanya hari ini selepas lima tahun.

Menurut Tya, banyak kenangan yang dilakar dengan kereta berkenaan bersamanya seisi keluarga.

Video momen tersebut dikongsikan ibu kepada dua cahaya mata ini menerusi Tik Tok yang sehingga kini sudah pun menerima lebih 120,000 tontonan.

“Hari Ini Kita Kena Relakan Dia,” – Tya Arifin Sedih Melepaskan Kereta Lama, Suami Sebak Sama

@tyaarifinnw Kan 😭 @Tun Asyraf Khalid ™ #tyaarifin #jamumutyara #asyrafkhalid #viral #fyp #byebye #bukansekadarjamu ♬ original sound – FahimiR

“Hari ini kita terakhir kali naik kereta ini. Kereta ini sudah lima tahun bersama. Banyak kenangan di sini. Kita penat, bahagia, sedih, tertawa ‘dia’ tahu. Hantar ke sana ke sini. Hari ini kita kena relakan dia.

IKLAN

“Sedihnya. Selepas kereta sudah dihantar, baru rasa kehilangan,” tulisnya yang turut merakamkan momen sedih suaminya, Asyraf Khalid.

Sementara itu Tya turut mencoretkan perkara sama pada hantaran terbaharunya di Instagram.

“Perasaan ngelepas mobil yang udah bersama hampir 5 tahun kaya ngelepas kekasih lama. Ya, mobil ini udah kaya kekasih. Setiap hari sama sama, pergi dia ambil, pulang dia anter.
Kalo cape, boleh tiduran.

IKLAN

“Perasaan sedih kecewa nangis ketawa, terekam dalam memori mobil ini. Udah ibarat, saksi. Hari ini terakhir bersama kamu, melepas kamu karna saatnya kamu mulai hidup yang baru dengan orang lain, sama kaya kalau bercinta. Harus melepas sesuatu untuk yang lebih baik.

“Thankyou mobil atas sejarah manis, kebaikkan dan kenangan kita selama ini,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

“Hari Ini Kita Kena Relakan Dia,” – Tya Arifin Sedih Melepaskan Kereta Lama, Suami Sebak Sama

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

Meninjau ke ruangan komen, ada di antara peminat yang turut berkongsikan perasaan serta pengalaman mereka tatkala melepaskan kenderaan lama.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://www.youtube.com/watch?v=eeNPuso6KNU