“Happy Birthday Anak Ba. Jauh Dimata Ba, Tapi Paling Hampir Dengan Nyawa,” – Saat Rumah Tangga Diperkata, Titipan Hari Jadi Sharnaaz Buat Jebat Jentik Jiwa…

Lewat malam tadi, pelako Sharnaaz Ahmad ada berkongsi foto setahun lalu yang merakamkan momen bermakna, ketika anak pertamanya, Jebat Jayden dilahirkan ke dunia.

Foto yang dirakam dari arah belakang itu nyata mengundang rasa sebak di hati pengikut media sosial, lebih-lebih lagi apabila mengenangkan ada dakwaan yang membayangkan telah berlaku sesuatu di dalam bahtera rumah tangga yang dibina bersama kakak Neelofa, Noor Nabila ketika ini.

“Suara ba, cek pertama sekali dengar, dan biarlah suara cek, ba dengar yg terakhir sekali.

“Happy birthday anak ba. Jauh dimata ba, tapi paling hampir dgn nyawa ba. @jebatjayden,” tulis Sharnazz sambil disambut dengan ucapan sama daripada netizen.

Terdahulu, bintang filem Wangi ini ada tidak bersedia untuk mengulas mengenai hal yang berlaku terhadap rumah tangganya ketika ini.

IKLAN

“Buat masa sekarang saya betul-betul belum bersedia untuk bercerita mengenai perkara tersebut. Saya pun tak berani untuk bercakap lebih kerana bimbang ia akan memudaratkan lagi keadaan.

“Ya, saya sedar saya banyak bercakap mengenai perkara yang jadi seperti ini, akan tetapi ini adalah soal keluarga dan tak berani nak cakap lebih yang mungkin akan mengeruhkan situasi antara kedua pihak (dirinya dan Nabila serta anak).

“Cuma apa yang saya tahu memang ramai pihak hari ini yang menghubungi, bercakap mengenai perkara ini.

“Apa yang boleh saya cakap satu sahajalah, 30 minit lagi hari jadi anak saya (ketika ditemu bual). Hanya nak ucapkan selamat hari lahir buat anak lelaki saya,” katanya kepada MH.

View this post on Instagram

Ikuti penjelasannya. #MHnews #MediaHiburan

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial) on

Difahamkan, rumah tangga antara Sharnaaz dan Nabila dikatakan pernah berdepan masalah sebelum ini. Bagaimanapun, perhubungan mereka dilihat semakin pulih, sejak Februari lalu.

IKLAN

Pasangan berkenaan mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan cahaya mata lelaki, Jebat Jayden, pada Ogos tahun lalu.

Awal Khamis, Nabila ada berkongsi foto yang dipercayai diambil di kompleks Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Jalan Duta.

Perkara itu sekali gus membangkitkan pelbagai spekulasi hingga ada yang mendakwa Nabila memfailkan perceraian terhadap suaminya.

Foto: Instagram Sharnaaz Ahmad