“Hanya Peruntukkan Kurang Dari RM2,000 Sebulan Untuk Kecantikan Dari Hujung Rambut Ke Hujung Kaki,” – Ruhainies

Pelakon dan usahawan, Ruhainies mengakui dirinya tidak berlebih-lebih mengenai penjagaan kecantikan kerana lebih percaya akan sesebuah produk yang serasi dengan diri.

Malah Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas turut mendedahkan, dalam sebulan dia hanya memperuntukkan kurang RM2,000 untuk penjagaan diri.

“Sebenarnya saya tidak pakai produk yang mahal pun untuk kecantikan. Bagi saya, kebanyakannya ada pandangan bahawa kita kena aplikasi produk yang mahal untuk miliki kulit cantik.

“Alhamdulillah, kulit saya tidak perlukan produk mahal untuk pastikan kulit kekal terjaga. Produk yang saya gunakan pun biasa-biasa saja.

“Saya hanya peruntukkan kurang dari RM2,000 sebulan untuk kecantikan dari hujung rambut ke hujung kaki,” katanya jujur.

IKLAN

Ditanya mengenai rutin kesihatan bagi memastikan penampilan sentiasa terjaga pula, bintang Jejak Karmilla ini memberitahu dia ada kunjungi spa dan sesekali luang masa dengan berenang.

“Setiap minggu sekali saya akan luangkan masa untuk urut serta rawatan spa. Sementara untuk kesihatan dalaman, saya akan isi masa dengan berenang kalau ada kelapangan.

“Alhamdulillah motabolisme saya tinggi, jadi buat masa sekarang saya tidaklah jaga sangat mengenai menu makanan yang diambil.

“InsyaAllah apabila sampai satu peringkat umur dan orang kata ketika itu metabolisme pun makin kurang hingga sebabkan badan mulai naik barulah saya akan kawal pemakanan,” jelas pelakon berusia 27 tahun ini lagi.

Bergelar duta kepada jenama penjagaan diri, Magicboo, Ruhainies menjelaskan dia tidak ada perancangan mengeluarkan jenama kecantikannya sendiri setakat ini kerana ada komitmen lain yang perlu diutamakan.

IKLAN

“Perancangan itu ada, tetapi bukanlah dalam waktu terdekat ini memandangkan saya baru sahaja buka kafe. InsyaAllah pada masa depan kalau ada rezeki,” akui Ruhainies yang baru sahaja selesai menjalani penggambaran filem di samping Mira Filzah dan Fendy Bakri.

Terdahulu, adik kepada pelakon Risteena ini ditemui pada pelancaran pembukaan cawangan kelima sebuah butik kecantikan, My Beaute Village, di pusat beli-belah di Puchong, baru-baru ini.

Foto: Instagram Ruhainies