Program realiti nyanyian Mentor Milenia kini kembali untuk musim ketiga dengan  menampilkan lima penyanyi popular tanah air sebagai barisan mentor.

Black, Akim Ahmad, Hazama, Stacy dan Ernie Zakri bakal memikul tugas besar dalam mendidik para protoge masing-masing untuk bergelar sebagai penghibur.

Giliran ‘Millennials’ Ambil Alih Pentas, Mentor Milenia 3 Janji Yang Terbaik!

Kehadiran kelima-lima mentor berpengalaman berbekalkan skop seni yang boleh dibanggakan pasti dinantikan penonton.

Terdahulu, uji bakat telah dijalankan di Kota Kinabalu, Sabah (3 dan 4 Ogos) dan Shah Alam (24 dan 25 Ogos serta 7 dan 8 September) dengan kehadiran ramai bakat muda yang mampu menjadi pelapis seni suara lokal.

Hampir 1400 peserta telah hadir ke uji bakat, namun hanya 20 peserta sahaja yang dipilih untuk ke peringkat seterusnya sebelum para mentor memilih dua orang protege setiap seorang.

IKLAN

Tidak lengkap Mentor Milenia musim ini tanpa pihak juri dan sistem pemarkahan bagi setiap persembahan para protege.

Juri profesional pada musim ini ialah Altimet dan Datuk Syafinaz.

Sementara itu, pemarkahan para protege pada musim ini turut dibahagi kepada dua iaitu markah persembahan 60% dari pihak juri dan 40% undian awam.

IKLAN

Undian atas taluan pula boleh dibuat menerusi laman sesawang https://www.xtra.com.my/mentormilenia.

Juara Mentor Milenia tahun ini bakal menerima menerima hadiah wang tunai bernilai RM100,000 berserta trofi Mentor Milenia 2019.

Selain itu, juara juga bakal mendapat lagu debut ciptaan salah seorang komposer ternama di Malaysia, lengkap berserta video muzik serta dijadikan OST drama di TV3.

IKLAN

Saksikan Mentor Milenia yang bakal dihoskan Shuk Sahar, Elly Mazlein dan Zetty (Hot FM).

Mentor Milenia musim terbaru ini bakal menemui penonton TV3 bermula 6 Oktober 2019 pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam di TV3.

https://www.instagram.com/p/B3Ed2OAHUz0/?igshid=1ss9vp7kg5w82

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI