Baru-baru ini tular di laman media sosial berkenaan seorang warga emas yang berkerja sebagai penghantar makanan telah mendapat perhatian wargamaya.

Malah, perkara itu turut mendapat perhatian daripada pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew.

Ebit sendiri telah bertemu dan menghulurkan bantuan kepada warga emas yang dikenali sebagai Christine.

“Sayu sebak tengok auntie christine ti, chinese kl. Sampai jer tadi terus berbual dengan aunty ni di bus stop. Terus menangis terasa rapat jer. Berlinangan air mata.

“Peramah auntie ini. Dengar kisah hidupnya dapat rasa kecekalan dan tabahnya beliau. Kuat berusaha dan suka menolong orang. Tinggal berdua dengan adiknya. Mak baru meninggal dunia.

IKLAN

“Menangis Sebelum ini kerja writer english magazine. Pandai english. Hebat tulisannya. Semenjak awal pkp hilang kerja. Mula kerja food panda guna kereta kancil lama.

“Saya tolong repair kereta kancil auntie. Sudah dekat 25 tahun kancil ini. Gantikan tayar baru dan service. Beri sedikit duit belanja.

IKLAN

“Dan nanti nak tengok rumahnya dengarnya dah bocor dan ada kerosakan,” tulisnya.

Ebit dalam hantarannya di Instagram itu turut memaklumkan wanita terbabit suka akan pekerjaan baru yang dilakukannya itu.

IKLAN

“Doakan auntie ni. Katanya best kerja begini. Anak muda semua baik-baik. Tiada politik kerja. Tengah kesana sini.

“Tengok ada job rm4 masuk. Happy auntie ni. Lepas tu ada lagi job rm7. Jarang dapat rm7. Sedihnya rasa. Kuat dan rajin.,” tulis Ebit.

“Ganti Tayar Baru, Servis, Beri Sedikit Duit Belanja,” – Tular Warga Emas Kerja Penghantar Makanan, Ustaz Ebit Lew Hulur Bantuan

Foto: Instagram Ebit Lew

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI